Política 04/01/2017

Rufián encén l'audiència de Telecinco amb la polèmica de les estelades per la cavalcada

El diputat republicà diu que es tracta d'una controvèrsia orquestrada per Ciutadans i PP

2 min
L'ANC i Òmnium fan una crida per rebre els Reis amb estelades i fanalets independentistes

El diputat republicà al Congrés de Diputats Gabriel Rufián ha fet una connexió avui en directe a 'El programa de Ana Rosa' -el 'magazine' matinal de Telecinco- per parlar sobre la recent proposta de l'ANC que demana que els nens portin fanalets amb l'estelada durant la cavalcada de Reis. Tal com era d'esperar, el diputat no ha decebut ningú i amb el seu estil directe i provocador ha acabat encenent la xarxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat ha començat sorprenent els tertulians quan li ha tret ferro a la polèmica: "Jo no ho faria, però em sembla una polèmica orquestrada per Ciutadans i el PP", ha dit. I ha afegit: "Ens agradaria que es parlés més de les beques menjador que dels fanalets de Vic, a d'altres no", per acabar convidant l'audiència a participar a la cavalcada de Barcelona.

Rufián ha defensat el procés i ha dit que no va contra ningú. "El procés no és anti-res. De fet, l'independentisme és majoritari a Catalunya perquè ha transcendit qualsevol origen" i s'ha preguntat si gràcies a la polèmica dels fanalets Ciutadans serà capaç de "deixar de competir amb el PACMA per ocupar l'últim lloc a Vic".

Alguns internautes li han demanat que "si no suporta Espanya" hauria de "renunciar a l'escó", mentre que d'altres el felicitaven pel to. A les crítiques, a favor i en contra, fins i tot s'hi ha sumat el periodista Hermann Tertsch:

TV3 es reafirma a través d'un comunicat: "Es farà amb el rigor de sempre"

Davant l'enorme polèmica sobre els fanalets independentistes, i després que Ciutadans i el PP hagin demanat que TV3 no retransmeti en directe la Cavalcada, des de la televisió pública han enviat un comunicat per explicar que cada any TV3 retransmet la cavalcada d'una ciutat del país i que fer aquest any la de Vic es va decidir "fa mesos". Preparar una transmissió d'aquestes característiques, amb un recorregut tan llarg, i en directe, requereix mesos d'estudi i planificació", argumenten a la nota.

Així, afirmen que la retransmissió "no ha tingut mai, ni té, cap altre objectiu que fer arribar la tradició dels Reis Mags a l'audiència". A més, asseguren que la cadena no es responsabilitza dels "actes que es convoquin o s'organitzin al voltant" de la Cavalcada. "El desplegament previst per fer aquesta edició de la cavalcada és el mateix que en les últimes edicions. I es farà amb el rigor i la professionalitat de sempre", sentencia el comunicat, per acabar.

stats