S'inicia una campanya a Change.org en contra de la causa del Tribunal de Comptes que afecta 41 càrrecs de la Generalitat

L'European Economic Association fa un comunicat de suport a Mas-Colell

ARA
2 min
Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu
Dossier El Tribunal de Comptes: la revenja econòmica Desplega
1
La causa que torna a posar en el punt de mira l’independentisme
2
Un ‘tribunal’ polititzat
3
A l’espera d’una fiança milionària
4
Josep Manuel Suàrez, una altra víctima del 'deep state' contra l'independentisme
5
S'inicia una campanya a Change.org en contra de la causa del Tribunal de Comptes que afecta 41 càrrecs de la Generalitat

BarcelonaLa setmana passada era el fill de l'exconseller Andreu Mas-Colell, Alex Mas, qui denunciava en un fil de Twitter la causa que el seu pare té oberta al Tribunal de Comptes. Poc després s'iniciava una campanya de recollida de firmes a Change.org perquè es retiressin les acusacions a l'exconseller. Aquest dissabte ha sigut la filla de Mas-Colell, Eva Mas, qui ha ampliat aquesta campanya a la resta d'encausats i ha obert una nova petició a Change.org en contra de la causa que afecta 41 càrrecs de la Generalitat als quals el Tribunal de Comptes amenaça amb demanar-los una fiança milionària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Plou sobre mullat. A hores d’ara ja s’han hagut d’avalar 8,6 milions en multes acumulades del Tribunal Suprem per l’1-O i del Tribunal de Comptes pel 9-N. S’hi sumaran les que, si no ho aturem, s’imposin el 29 de juny. Aquest dia el Tribunal de Comptes, un òrgan administratiu, pot incórrer en abús de poder i en persecució política", denuncia Mas en la petició, que reclama que se signi perquè el 29 de juny, quan estan citats a declarar tots els acusats, el Tribunal de Comptes "no imposi cap penalització als 41 que han de comparèixer".

Paral·lelament, aquest dissabte també s'ha fet públic un nou suport internacional a l'exconseller. Es tracta de l'European Economic Association, organització que havia presidit l'exconseller. L'entitat ha fet un comunicat en què expressa la seva "solidaritat" amb Mas-Colell i desitja que tot plegat acabi bé. En l'escrit, remarquen la trajectòria de l'exconseller com a economista i com a investigador, a més de subratllar-ne la "generositat i empatia". Diversos economistes de renom internacional ja van mostrar el seu suport a l'exconseller aquesta setmana a través de Twitter.

Als 41 càrrecs de la Generalitat que estan investigats en aquesta causa se'ls acusa d'haver comès presumptes irregularitats en l'acció exterior del Govern. S'investiga especialment l'activitat del Diplocat, però també se sumen conferències, viatges i despeses a les delegacions de la Generalitat que el Tribunal considera que poden haver sobrepassat les competències en acció exterior que té la Generalitat.

Dossier El Tribunal de Comptes: la revenja econòmica
Vés a l’ÍNDEX
stats