RELACIONS PSC-PP
Política 01/10/2013

Lucena justifica els contactes amb el PP per evitar un "xoc de trens"

El popular Santi Rodríguez defensa el "model autonòmic, el de la Constitució, que a la pràctica és federal" i rebutja reformar la carta magna

ò. Gelis / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha explicat aquest dimarts que la trobada entre el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, i la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, forma part del diàleg que es vol impulsar des del seu partit amb el govern espanyol per evitar un "xoc de trens". El dirigent socialista ha afegit, a més, que pròximament també tenen previst reunir-se amb Unió i ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, ha tret ferro també als contactes amb el PSC en assegurar que "en democràcia és normal que les diferents forces polítiques parlin". En tot cas, ha apuntat que "estaria bé saber si el model d'estat del PSC és el mateix que el del PSOE" i ha explicat que el PP a tot l'Estat defensa un "model autonòmic, el de la Constitució, que a la pràctica és federal". "Dins d'ell hi ha la flexibilitat suficient per trobar l'encaix, no cal posar totes les coses enlaire", ha afirmat, rebutjant tàcitament la reforma de la carta magna que proposen PSC i PSOE. A més, ha recordat que els socialistes catalans van avalar en el debat de política general la tercera via del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha apostat pel "diàleg lleial en el marc jurídic que ens trobem".

stats