Política 20/09/2017

Els sindicats criden a mobilitzar-se en defensa de l’autogovern i les institucions catalanes

Reclamen una solució política al govern espanyol i que s'alliberin els detinguts

N.orriols
1 min

BarcelonaEls sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han reclamat aquest migdia a la plaça Sant Jaume que la gent surti al carrer i que es mobilitzi en defensa de les institucions i de l’autogovern de Catalunya. Per als líders d’ambdues organitzacions sindicals, el govern del PP ha sobrepassat els límits i demana a tots els actors socials i polítics de Catalunya una resposta unitària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d’UGT, Camil Ros, ha exigit que es deixin anar els detinguts i ha garantit que les organitzacions sindicals seran “al costat” de les institucions catalanes. Javier Pacheco, coordinador general de CCOO, ha dit que “davant una agressió tan desproporcionada” del govern del PP hi ha d’haver una resposta ciutadana i s’ha de trobar una “solució política”.

Un cop acabada la reunió de Govern al Palau de la Generalitat, manifestants de CCOO han arribat a la plaça Sant Jaume per reclamar el dret a decidir i la Catalunya social. Ambdós sindicats, però, han volgut desvincular les mobilitzacions d’aquest dimecres en defensa de les institucions del referèndum de l’1 d’octubre, que no consideren l’instrument idoni per resoldre el conflicte polític.

stats