Política 15/08/2019

Torra estudia emprendre mesures contra un informe d'Espanya Global amb argumentari antiindependentista

Ha indicat als serveis jurídics de la Generalitat que analitzin la "criminalització" del sobiranisme

Ara
2 min
Torra estudia mesures contra un informe d'Espanya Global amb argumentari antiindependentista

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha donat instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè analitzin un informe d'Espanya Global, un organisme dependent del ministeri d'Exteriors espanyol, que difon argumentari antiindependentista. El document pretén contradir el relat sobiranista donant per bones les tesis de la Fiscalia i avalant el testimoni d'alguns dels testimonis que van declarar en el judici de l'1-O al Tribunal Suprem, encara sense sentència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través del seu compte de Twitter, el cap de l'executiu va titllar de "document infame" l'informe –de més de 70 pàgines– de l'organisme de l'Estat i va subratllar una de les frases del text: "Hi ha hagut sectors que s'han radicalitzat i s'han implicat en actes violents. Un exemple d'això va ser el setge tumultuari al departament d'Economia de la Generalitat a Barcelona el 20 de setembre del 2017". Un fragment que Torra considera "gravíssim".

En aquesta línia, Torra ha advertit que instarà l'Estat a explicar quant ha costat l'elaboració de l'informe d'Espanya Global per saber si pot ser constitutiu d'un delicte de malversació. Fonts de la Generalitat, a més, han confirmat a l'agència Efe que el document "vulnera la directiva europea sobre presumpció d'innocència". Així mateix, el text podria "suposar una interferència en el poder judicial, criminalitzant el moviment independentista poques setmanes abans de la sentència del Suprem".

Contrarestar el relat independentista

Sigui com sigui, el document ha sigut impulsat per la secretària d'Espanya Global, Irene Lozano, amb l'objectiu de contrarestar el relat de l'independentisme davant de representants i periodistes estrangers.

A partir d'onze capítols, el document inclou un llistat de 45 missatges habituals de l'independentisme qualificats de 'fakes' i enfrontats als seus corresponents 'facts' [fets], juntament amb informació detallada sobre els fets de la tardor del 2017.

stats