UCE de Prada
Política 16/08/2021

Tres gendarmes pregunten a l'UCE de Prada si hi assistirà Puigdemont

Enguany Borràs i Torra participen en una conferència en format híbrid

2 min
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont a l'UCE de l'any passat

Prada de ConflentTres gendarmes de la sotsprefectura de Prada de Conflent (Catalunya del Nord) han anat fins a l'Alberg Pau Casals, un dels escenaris on se celebra la 53a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), per preguntar per tercer any consecutiu si l'expresident de la Generalitat a l'exili Carles Puigdemont hi assistirà. No està previst que Puigdemont s'acosti aquest any fins a Prada, però la policia francesa se n'ha volgut assegurar. Fa dos anys els gendarmes van confondre el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, amb Puigdemont i, l'any passat, que sí que va participar en la conferència Independència desactivada?, van voler comprovar personalment el dispositiu de seguretat.

Tal com ha presenciat l'ARA, la policia francesa també ha demanat amb un to amable a dues treballadores de l'UCE si es complien les restriccions sanitàries vigents a l'estat francès, on des de la setmana passada s'ha de presentar el certificat covid —la pauta completa de la vacuna o un test negatiu fet en les últimes 72 hores— per accedir a establiments culturals, d'oci i esportius de més de 50 persones, a bars i restaurants, i a trens i autobusos de llarg recorregut, entre altres espais. També han demanat als responsables de l'UCE com comproven si els assistents compten amb el passaport covid, i el personal d'administració els ha assegurat que a tothom que s'inscriu als cursos, als seminaris i a les conferències se li demana. A més, una treballadora també controla a l'entrada que les persones que no estan apuntades tinguin el certificat covid.

De fet, avui, al mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que ha participat en l'acte inaugural juntament amb l'escriptor Vicenç Villatoro, li ha estat requerit el certificat de la pauta completa de la vacuna, ja que l'acte se celebrava en el Cinema Lido de Prada de Conflent, on s'han respectat escrupolosament les distàncies de seguretat. L'edició d'enguany de l'UCE no té lloc al Liceu Charles Renouvier, com s'havia fet fins abans de la pandèmia, i es fa en format híbrid: tots els cursos i conferències es poden seguir de manera presencial i virtual. Més enllà d'Argimon, aquest any hi participaran diferents alts càrrecs catalans, com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que participa en un debat amb l'expresident de la Generalitat Quim Torra; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

stats