Política 05/05/2017

El TSJC desestima un altre recurs per ajornar les declaracions de Forcadell i Simó

L'alt tribunal creu que les seves declaracions tindran una "interferència mínima" en l'activitat del Parlament i que han tingut temps de preparar la defensa

Acn / Ara
1 min
Els membres de la Mesa del Parlament, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat un altre recurs de les defenses de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària primera, Anna Simó, per ajornar la seva declaració. Dilluns que ve estan citades com a investigades per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació per permetre debats i votacions sobre el referèndum al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, l'alt tribunal considera que la citació no entorpeix les ocupacions habituals de les investigades, que per fer els assenyalaments el tribunal ha tingut en compte una "interferència mínima" en l'activitat del Parlament i ha descartat els períodes ordinaris de sessions. A més, assenyala que les defenses han tingut temps suficient per preparar-se la declaració, que, per tant, "no existeixen raons jurídiques reals per oposar-se a l'assenyalament" i que "no resulta aplicable" la doctrina del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

El TSJC ja va desestimar un primer recurs de Forcadell i Simó per ajornar la declaració. Les defenses han decidit presentar un recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació, que també ha estat rebutjat.

Forcadell va al·legar que el termini per a les declaracions podia comportar "la vulneració del dret a la defensa i a un judici equitable", i considerava que es podia fer una alteració del calendari de citacions "sense cap perjudici rellevant per a la instrucció, que ha estat declarada complexa". L'advocada de Forcadell i Simó reclamava que els investigats han de poder disposar de temps per preparar la defensa sense restriccions, i subratlla que això forma part del "dret al judici just".

stats