Política 29/11/2011

Tura aspirarà a liderar el PSC si els militants poden escollir directament el primer secretari

L'exconsellera condiciona la seva candidatura a un canvi en el sistema d'elecció

Ara
1 min
Tura podria aportar idees al PSC.

BarcelonaL'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, ha assegurat que aspirarà a liderar el PSC si es canvia el sistema d'elecció del primer secretari en el congrés del partit i els militants poden escollir directament el seu líder. Tura ho ha dit a La Malla.cat i ho ha reiterat després en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si ho vota la militància, em presentaré", ha dit Tura a La Malla. "El que he intentat fer en aquest període abans del congrés és treballar amb un conjunt de propostes de què és el que hem de fer", ha afegit a RAC1. "És bona aquesta implicació de tota la militància en el procés d'elecció del primer secretari; ha arribat el moment de propugnar sistemes d'elecció diferents", ha remarcat.

La dirigent socialista demana més participació de la militància. "Fem propostes sobre com obrir i democratitzar el sistema de governança del partit, perquè si no canviem això estem perduts", ha assegurat.

L'exconsellera ha evitat posicionar-se sobre les candidatures ja confirmades a la primera secretaria del partit: Àngel Ros, Joan Ignasi Elena i Pere Navarro. Miquel Iceta ha condicionat la seva candidatura al fet que hi hagi una llista unitària per liderar el partit.

Tura ha afegit que si no es produeix un canvi en el PSC, "no tornarem a sumar aquells sectors que històricament ens havien donat suport".

L'exconsellera ha conclòs que espera un procés "madur i intel·ligent" per resoldre el Congrés portes endins, però que sobretot cal enviar "missatges portes enfora" per tornar a ser aquella "força política potent" que havia estat el PSC.

stats