11/09/2023

La unitat soc jo

1 min
La plaça Espanya plena de gent per la manifestacií de la Diada 2023

BarcelonaEn un homenatge involuntari a la campanya institucional de la Generalitat per a aquesta Diada –Una llengua, molts accents, en la qual apareix una mateixa paraula en diferents varietats dialectals del català–, l’independentisme va tornar a demostrar ahir que pel que fa a l’estratègia a seguir el moviment també té tants fulls de ruta com actors. Al llarg del dia tots els partits i entitats van parlar d’unitat, però en van parlar, esclar, cadascú amb el seu accent propi i, pel que sembla, en aquest cas irreconciliablement.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La paradoxa de l’independentisme és que ha arribat al millor escenari possible –els seus dos principals partits tenen a les mans el futur del govern espanyol– en el pitjor moment imaginable. Ahir, en lloc de convertir la Diada en una demostració de força per pressionar Pedro Sánchez de cara a la investidura, va mostrar davant de tothom la fragilitat que arrossega.

El discurs de Feliu

La prova va ser el discurs de la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, que va dedicar més temps a alimentar el malestar contra els partits i les institucions pròpies que a dibuixar un objectiu compartit. Ho va coronar amb una frase –“La unitat som nosaltres”– que podria perfectament haver canviat per una de molt més clarificadora sobre la divisió actual: la unitat soc jo.

stats