ELECCIONS EUROPEES
Política 07/05/2014

UPyD i Ciutadans concorren a les eleccions europees amb dos lemes gairebé calcats

La formació de Rosa Díez utilitza l'eslògan 'La unió fa la força' mentre que el partit d'Albert Rivera aposta per 'La força de la unió'

Europa Press
2 min

Madrid'La unió fa la força' i 'La força de la unió' són els lemes que UPyD i Ciutadans han triat per a les eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig, dos eslògans molt semblants que tracten de transmetre la mateixa idea d'unió enfront de les aspiracions divisòries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

UPyD va presentar el seu lema el passat 28 d'abril a Madrid, encara que ja l'havia utilitzat en actes de precampanya anteriors celebrats en diferents punts de l'Estat. Amb ell, vol transmetre el seu projecte d'una Europa solidària i també deixar clara la seva postura contra les aspiracions secessionistes de Catalunya.

La responsable de Comunicació de la formació magenta i número 4 de la llista al Parlament Europeu, Beatriz Becerra, ha explicat que, amb aquest missatge, la formació vol traslladar a la ciutadania la repercussió directa que tenen en la seva vida quotidiana les decisions de les institucions europees.

Preguntat per l'assumpte, el seu responsable de Programa i Acció Política, Carlos Martínez Gorriarán, ha reconegut a Europa Press que han advertit la coincidència perquè "crida l'atenció a qualsevol", però la formació descarta emprendre qualsevol acció o recórrer l'assumpte davant la Junta electoral Central.

Per la seva banda, Ciutadans va presentar la seva candidatura, campanya i programa el 5 d'abril a Barcelona. Llavors, el seu president, Albert Rivera, va exposar una campanya fonamentada en els pilars de més democràcia, la força de la unió i el creixement i la justícia social.

El cap de campanya de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha explicat a Europa Press que el lema 'La força de la unió' és el que ja van utilitzar en l'últim congrés del partit, l'octubre del 2011. L'objectiu d'aquest lema, explica, és posar en valor la unió com un concepte positiu que aposta per tenir una UE més forta i com fórmula perquè els espanyols segueixin endavant junts i avanci el país, a més que ho contraposen amb els conceptes de separació i enfrontament.

Les similituds entre UPyD i Ciutadans s'han succeït en diverses ocasions i el mateix Albert Rivera ha defensat la necessitat d'unir els seus projectes. No obstant això, la líder d'UPyD, Rosa Díez, sempre ha defensat la independència de la seva formació i la seva negativa a unir-se a qualsevol altre partit.

stats