Política 28/12/2011

Urdangarin i Marichalar no han cobrat mai directament de la Casa del Rei

El rei distribueix en funció de les activitats oficials les partides que assigna a la reina, a la princesa Letícia i a les infantes Elena i Cristina. La casa reial no fa cap referència al patrimoni personal acumulat pel rei

Agències
1 min

BarcelonaNi Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina –investigat per suposades activitats fraudulentes–, ni Jaime de Marichalar, exmarit de la infanta Elena, no han percebut mai cap ingrés directe de la Casa del Rei, segons ha subratllat aquesta institució. Ha estat precisament l'escàndol protagonitzat per Iñaki Urdangarin el que ha forçat la casa reial a desglossar el seu pressupost per primera vegada des del 1979.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reina, la princesa d'Astúries i les infantes han percebut aquest 2011 375.000 euros en concepte de despeses de representació. Una quantitat que fixa el rei, que és qui decideix de quina manera es distribueixen els diners entre elles en funció de les activitats oficials.

Cap control del Tribunal de Comptes

En el breu comunicat que ha fet públic la Casa del Rei a la seva web, justifica que la Constitució estableix que l'assignació al cap de l'estat "no està sotmesa al Tribunal de Comptes". I justifica que això passa també en el cas del Congrés i el Senat, i en altres països de la UE que no detalla. En el desglossament no hi ha cap referència al patrimoni personal acumulat pel rei.

stats