Política 02/10/2018

Valls fa el seu últim discurs a l'Assemblea francesa i l'esquerra l'acomiada: "Bon vent!"

El candidat a l'alcaldia de Barcelona va anunciar que abandonaria tots els seus càrrecs a França

Ara
1 min
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'ex primer ministre francès i alcaldable de Barcelona, Manuel Valls, ha abandonat aquest dimarts el seu escó de diputat a l'Assemblea Nacional francesa, amb un discurs en què ha lloat França com un "país únic". La sessió ha estat moguda i, tot i que Valls s'ha emportat els aplaudiments dels diputats de La República en Marxa, la formació del president Emmanuel Macron en què es va integrar, també ha rebut increpacions. Un dels moments més tensos ha sigut quan els diputats de La França Insubmisa, la formació de Jean-Luc Mélenchon, han exhibit pancartes on deia "Bon débarras", una expressió que significa "Bon vent i barca nova".

Així n'ha informat Mélenchon en una piulada. Feia setmanes que diputats de l'Assemblea francesa exigien a Valls que abandonés els seus càrrecs, perquè, segons va publicar 'Le Figaro', feia temps que no assistia a la cambra i que estava molt centrat a preparar la seva candidatura per Barcelona, que va anunciar la setmana passada.

Quan ha vist els diputats brandant les pancartes crítiques amb l'ex primer ministre, Valls ha continuat, malgrat tot, el seu discurs, i ha remarcat la seva "gratitud" a "cadascun" dels diputats "sense excepció".

stats