'Silicon Valley', nova comèdia negra sobre programadors

La cadena HBO té previst estrenar el 6 d'abril una nova comèdia negra. Silicon Valley consta, de moment, de vuit episodis i mostra les desventures de sis programadors que viuen a la mítica vall californiana. El problema és que, en comptes de trobar-se una Meca informàtica que ruixa de dòlars tothom qui s'hi instal·la, ells la passen magra per poder triomfar com abans van fer Steve Jobs o Mark Zuckerberg. La sèrie està rodada a Palo Alto, Califòrnia, que ha estat incubadora d'empreses insígnia com PayPal, Sun Microsystems, Apple, Google i Facebook, entre d'altres. Silicon Valley explota també com els triomfadors del sector són sovint persones amb dificultats per relacionar-se socialment.

Al darrere de la sèrie hi ha Mike Judge, conegut per haver creat dos dels germans més gambirots de la televisió -Beavis i Butthead- als anys 90, per a l'MTV. També és responsable (com a director, guionista o productor) de les pel·lícules Espai d'oficina, Idiocràcia i Extracte. En el món de l'animació, també ha firmat la sèrie King of the hill, sobre l'Amèrica white trash, i The Goode Family, una efímera paròdia sobre una família obsessivament implicada amb el medi ambient.

Silicon Valley estarà protagonitzada per Thomas Middleditch (el Justin Frost de Splinterheads ), acompanyat de T.J. Miller (que ha treballat fonamentalment com a monologuista), Zach Woods (que encarnava Gabe Lewis a la versió americana de The Office ) i Amanda Crew ( 15 Love ), entre d'altres.

El + vist

El + comentat