Publicitat
Publicitat

IMMIGRACIÓ

Busquen vint subsaharians que anaven en pastera, entre ells nadons

Diverses dones que viatjaven en una pastera i van ser rescatades ahir a Almeria van assegurar que havien perdut els seus nadons durant el trajecte. Salvament Marítim els va estar buscant durant tota la tarda sense sort. Segons el testimoni d’alguns dels 29 immigrants subsaharians que van arribar a Almeria, també hi hauria una vintena de desapareguts que viatjaven amb ells als quals “se’ls va emportar el mar”. Entre els rescatats al sud-oest del cap de Gata hi ha sis dones -cinc d’embarassades- i un nadó que van haver de ser evacuats a l’Hospital Torrecárdenas. Les dones patien crisis d’ansietat i van rebre atenció psicològica. Diversos voluntaris de la Creu Roja van atendre els immigrants quan van arribar al port. Els auxiliats també van mostrar símptomes d’hipotèrmia, tot i que presentaven un “bon estat físic”, segons va indicar l’organització.

Els immigrants van arribar a les 13.30 hores, després que una cooperant d’una ONG assenyalés que la pastera havia iniciat la travessia al voltant de les 20.00 hores de dimecres. Segons la font, hi viatjaven 48 adults i la resta eren menors d’edat, però en un nombre indeterminat. Per realitzar l’auxili, Salvament Marítim va activar l’avió Sasemar 101, així com l’Helimer 211 i l’embarcació Caliope, als quals es va unir també un avió de la Guàrdia Civil.

Una altra a Ceuta

Dijous la marina reial del Marroc va localitzar també una pastera prop de les costes de Ceuta en què viatjaven 48 immigrants subsaharians més. Aquestes pasteres que han arribat a la costa espanyola s’afegeixen a la troballa que va fer ahir la guàrdia costera italiana dels cadàvers de 18 immigrants que anaven a bord d’una llanxa pneumàtica en què viatjaven 76 persones més al canal de Sicília, la franja que separa Itàlia del nord d’Àfrica.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT