previsions 27/01/2021

La méteo: el fred se'n va fins dissabte

La borrasca 'Justine' provocarà fort vent i nevades de cara al cap de setmana

2 min

BarcelonaLa temperatura ha començat a pujar de forma clara aquest dimecres. Les màximes s'han disparat fins als 23 graus a Tortosa i a Alcanar, i fins als 22 a Amposta. A Reus el termòmetre ha arribat a 21 graus i a Tarragona a 20. Són temperatures que no es produïen des del 19 de novembre, en el cas d'Amposta cal remuntar fins a finals d'octubre per trobar un dia amb més de 21 graus. En contrast amb això al vessant nord del Pirineu hi ha plogut amb ganes, a Arties s'hi han acumulat 27 l/m2, a Vielha 18, a Puigcerdà 4 i a Esterri d'Àneu 3. El vent també és protagonista al sud, al Perelló avui hi ha hagut un cop de 81 km/h i a Mont-roig del Camp ha arribat a 73. Aquest mapa simbolitza la diferència de temperatura entre avui a les 5 de la tarda i la d'ahir a la mateixa hora.

Diferència de temperatura entre avui a les 5 de la tarda i ahir a la mateixa hora

Demà la pujada dels termòmetre també es notarà a primera hora. L'ascens de la temperatura continuarà demà i divendres. L'últim dia de la setmana lectiva serà quan més termòmetres superaran els 20 graus, i quan més es notarà l'ambient de preprimavera. Tot i així, el vent farà diferències. Les temperatures més altes es produiran a Ponent, a la costa i al prelitoral centrals i també en comarques del sud. No a tot arreu la sensació de primavera es notarà tan clarament al migdia.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres

El canvi de temps més destacable dels pròxims dies és la formació a l'Atlàntic d'una nova pertorbació amb nom, la borrasca Justine. El servei meteorològic portuguès la va anomenar ahir, ja que serà a les Açores on es notaran primer els seus efectes. La pertorbació Justine ens afectarà durant el cap de setmana i provocarà una situació de ventades fortes i nevades abundants al Pirineu occidental. De pluja n'arribarà ben poca en general, però dissabte i diumenge el vent d'entre mestral i ponent bufarà segurament amb cops de més de 100 km/h en algunes comarques centrals i del sud. Fins llavors el temps continuarà amb el mateix patró dels últims dies, cel mig ennuvolat, però sense pluja en general.

El cap de setmana la temperatura es normalitzarà, fins i tot farà fred al Pirineu i en comarques de Ponent i del sud. La setmana que ve al voltant de la Candelera s'entreveu una nova pujada forta del termòmetre, però a llarg termini la incertesa és molt alta, i no és descartable que el fred pugui tornar amb força abans del 10 de febrer. Caldrà seguir-ho.

Cops de vent previstos per a la nit de dissabte a diumenge
stats