previsions 10/08/2019

Nit tòrrida a l'espera que la calor afluixi la setmana vinent

A partir de diumenge tornarem a dormir bé en tots els indrets del país i tindrem alguns xàfecs

Marc Gassó
2 min
El Segre al seu pas per Martinet de Cerdanya / Fina Ros

BARCELONAAquesta nit ha tornat a ser molt xafogosa i de molt mal dormir en molts indrets del país, però especialment a la costa, on s'ha donat el que es coneix com a nit tòrrida en moltes localitats, ja que no s'ha baixat de la marca dels 25 ºC en tota la nit. Entre els valors mínims, destaquem per elevats els següents registres (dades en ºC):

 • Roquetes, 27º
 • L'Aldea, 27º
 • L'Hospitalet de l'Infant, 27º
 • Tortosa, 26º
 • Riudecanyes, 26º
 • Barcelona (ciutat i aeroport), 26º
 • Badalona, 26º
 • L'Hospitalet de Llobregat, 26º
 • Premià de Mar, 25º
 • Tarragona, 25º

Aquest dissabte comença amb calor intensa altre cop, però la inestabilitat anirà agafant protagonisme a mesura que avanci el cap de setmana. Avui tornarà a ser una jornada assolellada i tranquil·la, però a la tarda tindrem algunes novetats respecte a les últimes jornades. Creixeran més nuvolades amb més força en molts sectors del prelitoral i també del Pirineu, on no es descarten algunes gotellades o ruixats. En principi haurien de ser fenòmens més aviat locals.

Previsió de temperatures màximes per aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo
Previsió de precipitacions per aquesta tarda de dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo

A diferència de divendres, la marinada tornarà a guanyar protagonisme i els valors tan elevats a l’Ebre no es repetiran. Tot i això, continuarà fent calor i la xafogor seguirà sent intensa, però els registres quedaran lluny dels més de 40 ºC d'ahir a gran part de l’interior del país. A la costa, els valors no experimentaran grans canvis i es mouran entre els 29 i els 32 ºC, amb una sensació de xafogor molt intensa.

Diumenge arribarà el desitjat canvi de temps. Durant el matí encara notarem pocs canvis, però per Ponent començaran a arribar bandes de núvols alts. A la tarda, les nuvolades guanyaran terreny i deixaran alguns xàfecs i tempestes a la meitat oest del país, però les temperatures encara no baixaran gaire.

Probabilitat de que se superin els 5 litres/m2 al llarg de dilluns / GEFS 0.25 / ARA Méteo

No serà fins dilluns que tindrem més ruixats i tempestes que podrien afectar més indrets del territori. La refrescada serà contundent a tot l’interior del país, amb un descens diürn de fins a 10 ºC en alguns llocs respecte a aquest dissabte. L’ambient serà molt més confortable i es tornarà a dormir molt millor, fins i tot amb fresca o fred de matinada en moltes zones interiors.

Diferència de temperatures màximes del proper dilluns, respecte aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo
stats