previsions 29/04/2019

La méteo en 1 minut: més calor de cara al Primer de Maig

El dia amb més risc de ruixats d'aquesta setmana serà divendres

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEls núvols baixos continuaran marcant el temps d'aquest inici de setmana. Amb el pas de les hores s'esqueixaran un mica, però avui serà un altre dia mig ennuvolat o fins i tot tapat en molts punts de les comarques de Girona i Barcelona. A la tarda hi haurà alguns ruixats irregulars al Pirineu i en alguns punts de la Catalunya Central, uns ruixats minsos i puntuals que al vespre i nit també podrien aparèixer al voltant de Barcelona i en general a la costa i el prelitoral centrals. Tots aquests xàfecs seran pluges poc abundants.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

Els núvols han fet que la nit fos poc freda, però aquest migdia el termòmetre tampoc pujarà gaire. Com ja va passar ahir les màximes més altes es produiran a Ponent i les Terres de l'Ebre, on el termòmetre s'acostarà als 25º, però en moltes comarques del Pirineu, la Catalunya Central i en punts de la costa i del prelitoral de Girona i Barcelona avui tornarà a ser un dia bastant fresc per a l'època.

Al mig de la setmana la temperatura pujarà clarament. Demà el migdia ja serà una mica més agradable que avui i el Primer de Maig fins i tot farà calor al migdia. Temperatures entre 2 i 4 graus més altes que les d'avui en general. Probablement arribarem al cap de setmana novament amb una lleugera baixada de la temperatura, la calor al centre del dia no serà la tònica de la setmana.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dimecres

Demà en general farà més sol que avui, però en moltes comarques de Barcelona encara hi quedaran alguns intervals de núvols. El Primer de Maig s'entreveu un dia amb molt de sol i un temps agradable, a l'espera que la setmana lectiva es pugui acabar amb més inestabilitat. Alguns models de previsió fan pensar que divendres podríem tenir una tongada de ruixats irregulars que afecti moltes comarques, encara hi ha força incertesa sobre això. En tot cas, sembla que si divendres arriben aquests ruixats serien puntuals, i en general és poc probable que el cap de setmana que ve plogui.

Probabilitat en tant per cent que divendres se superin els 5 l/m2

En general aquesta setmana hi haurà poc vent. Avui amb el pas de les hores la tramuntana anirà desapareixent al nord de l'Empordà, i fins divendres que ve no tornarà a bufar moderada.

stats