previsions 04/06/2020

La méteo: les tempestes tornaran durant el cap de setmana

Dissabte repuntarà la temperatura però fins a mitjans de juny la calor serà escassa

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest dijous ha començat encara amb pluja en molts indrets. Una nova franja de precipitacions escombrarà la majoria de comarques durant el matí, en aquest cas sense causar tempestes ni pedregades com les d'ahir a la tarda. A mig matí deixarà de ploure gairebé a tot arreu i fins i tot s'obriran algunes clarianes, però aquesta tarda encara rebrotaran alguns ruixats i tempestes localment forts, concentrats sobretot al Pirineu oriental i a les comarques de Girona.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

Tot i que els núvols es puguin arribar a esqueixar en alguns moments, avui serà un dia bastant més fresc que ahir, especialment en comarques interiors i del Pirineu, on la temperatura màxima arribarà a baixar fins a 5 graus respecte a la de dimecres. De nit s'obriran clarianes i la baixada de la temperatura es farà evident a tot arreu. El vent de mestral reforçarà la sensació de fred en moltes comarques del sud de Catalunya. Aquesta pròxima nit el vent del nord-oest arribarà a bufar amb cops de 70 o 80 km/h a les Terres de l'Ebre.

Diferència prevista entre la temperautra màxima d'ahir i la d'avui

Demà el temps serà més tranquil, el sol predominarà i només quedaran alguns intervals de núvols al Pirineu i en diverses comarques de Girona. El cap de setmana també començarà amb sol, però entre dissabte al vespre i diumenge els xàfecs i tempestes reapareixeran en molts indrets. Dissabte a última hora les tempestes descarregaran sobretot al Pirineu i el Prepirineu, i diumenge s'estendran per moltes més comarques interiors i centrals, i en menor mesura també acabaran afectant indret de la costa i del prelitoral.

Tampoc hi ha indicis que després de diumenge s'estronqui la dinàmica de pluges i tempestes. Els models de previsió apunten cada cop amb més confiança a noves situacions de ruixats extensos entre dimecres i dijous de la setmana que ve. Dilluns i dimarts seran dies més estables, amb més sol que núvols i gairebé sense xàfecs enlloc.

La refrescada d'avui obre un període de temperatures fresques que podria durar ben bé fins a mitjans dels mes de juny. Dissabte repuntarà el termòmetre i s'arribarà puntualment als 30 graus en algunes comarques de Ponent i del sud, però d'avui en vuit la majoria de dies la temperatura es mantindrà en la majoria d'indrets per sota dels 25 graus. Les nits seran molt fresques i fàcilment es baixarà dels 15 graus, fins i tot en alguns llocs de la costa. El canvi de temps de diumenge reactivarà la fresca, fins al punt que diumenge podria arribar a nevar fins als 2.000 metres al vessant nord del Pirineu.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge
stats