Societat 18/04/2013

Ada Colau escriu la crònica de la lluita contra els desnonaments

Els beneficis del llibre, 'Sí se puede', es destinaran a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Acn
2 min

BarcelonaAda Colau, cara visible de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ha escrit un llibre sobre la lluita contra els desnonaments, 'Sí se puede' (Destino), amb Adrià Alemany, un altre impulsor de la plataforma. Tots dos expliquen els seus objectius i narren els esdeveniments que els han donat més visibilitat, com la intervenció de Colau al Congrés dels Diputats, on va dir "criminal" a un representant de la banca, la tramitació de la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament o els 'escraches'.

El llibre, els beneficis del qual aniran a la PAH, comença amb una carta personal d'Ada Colau al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què li diu "que no ha entès el moviment de la PAH", i li deixa anar que comprèn que no li agradin els 'escraches' però que és "infinitament més molest" un desnonament. També hi afirma que el moviment ha "esgotat totes les vies que la insuficient democràcia espanyola ofereix" i li retreu haver respost amb una "campanya de criminalització" del moviment.

Durant la presentació del llibre aquest dijous, Colau ha explicat que la llei hipotecària que ha aprovat el Partit Popular (PP) porta al "caos" perquè no resol el gruix dels casos. També ha replicat María Dolores de Cospedal, mantenint que els ciutadans deixaran de pagar la hipoteca si no poden alimentar els seus fills, perquè les hipoteques s'han demostrat "abusives", com reconeix una resolució europea. Un altre anunci ha sigut que emprendrà accions legals contra la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, per haver-la acusat d'estar vinculada a ETA.

A més, en el llibre els autors consideren "pertinent i prudent" la descripció de "criminal" que van fer al Congrés del vicesecretari general de l'Associació Espanyola de la Banca, Javier Rodríguez Pellitero. També veuen els desnonaments com un "procediment criminal".

Colau també ha explicat que no té cap intenció d'entrar en política perquè la seva lluita està en els moviments socials, tot i que ha rebut diverses ofertes.

stats