Concentració a Platja d'Aro contra l'agressió sexual a una turista francesa

Els Mossos d'Esquadra continuen buscant el presumpte autor

Unes 200 persones s'han concentrat aquest migdia a Platja d'Aro per condemnar l'agressió sexual que va patir una turista francesa de 27 anys la nit de dissabte a diumenge a la platja Gran del municipi. L'alcalde de la població, Maurici Jiménez, ha dit que la Policia Local està col·laborant amb la investigació dels Mossos d'Esquadra i ha lliurat les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància per ajudar a trobar el presumpte autor. En un primer moment, es va dir que eren tres agressors, però la policia ha afirmat avui que, segons el relat de la víctima, va ser un sol home. 

Els fets van passar cap a dos quarts de set del matí de diumenge quan, al sortir d'un pub de Platja d'Aro, dos homes van sortir d'un bar amb la víctima i se la endur a la platja Gran, on un dels dos la va agredir sexualment, segons la denúncia que va presentar la jove als Mossos d'Esquadra. Els serveis d'emergències van rebre l'avís a través del 112 d'un testimoni dels fets. La policia va obrir la investigació i va parlar amb l'amo del bar i altres testimonis. També estan revisant les imatges de les videocàmeres per intentar identificar el presumpte autor de l'agressió sexual. De moment no tenen cap detingut.  

Investiguen una agressió sexual en grup a una turista a Platja d'Aro

Jiménez ha assegurat, durant la lectura d'un manifest, que no escatimaran esforços i recursos per lluitar contra aquest tipus de delictes i ha apuntat que les campanyes relacionades amb l'oci nocturn que s'han fet els últims anys al municipi "han donat fruits". 

En aquest sentit, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), juntament amb l'Associació d'Hostaleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró (Baix Empordà) estan estudiant personar-se com a acusació popular en el cas per "exigir la màxima pena" als autors. En un comunicat, les entitats comdemnen l'agressió sexual múltiple i mostren el seu "ennuig" per uns fets que "injustament malmeten la imatge del sector i dels seus usuaris".