ONADA DE CALOR

Consells (i sentit comú) per combatre la calorada

Hidratar-se regularment i evitar el sol són les principals recomanacions

Malgrat que molta gent espera amb ànsia l'arribada de l'estiu, la calorada històrica que estem vivint aquest dissabte a tot el territori convida a recordar alguns dels consells bàsics per combatre les altes temperatures i evitar problemes de salut, com el cop de calor. Protecció Civil, davant la previsió que avui no serà l'últim dia de calor  ni l'última nit de mal dormir, ha fet una crida generalitzada a prendre precaucions, amb mesures com ara mantenir-se hidratat al llarg del dia de manera regular o evitar l'exposició prolongada al sol, especialment durant les hores de més insolació.

El cop de calor: què és i com evitar-lo

Aquests són alguns dels consells (mesures, sobretot, al sentit comú) que cal tenir en compte per aguantar les altes temperatures durant l'onada de calor:

  • Hidratar-nos sovint amb aigua fresca, encara que no tinguem set, especialment aquells que treballin a l'aire lliure, als quals també es recomana que duguin gorra o barret per cobrir-se el cap.
  • Controlar la temperatura a casa. Convé abaixar les persianes i engegar els ventiladors i l'aire condicionat.

  • Evitar sortir al carrer durant les hores de més insolació i deixar les tasques que s'han de fer fora de casa per a primera hora del matí o per a la tarda, quan el sol ja baixa.

  • Mantenir el cos fresc. Ens hem de vestir amb roba lleugera, ampla i de cotó i protegir-nos amb una gorra.

  • Ajudar els altres. S'aconsella visitar persones en situació de risc, com ara gent gran o malalta, i extremar les precaucions també sobre els infants.

  • Els animals de companyia també pateixen la calor i cal mantenir-los hidratats de la mateixa manera.
  • Informar-se bé. El 061 CatSalut Respon ja ha atès aquest dissabte més de 100 trucades relacionades amb l'onada de calor, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM, segons ha informat Protecció Civil.

Calorada històrica amb temperatures de 40º a prop de mar

Més continguts de