Societat 17/05/2013

Barcelona batrà aquest cap de setmana el rècord anual d'arribada de creuers amb 17 vaixells

En total, transportaran a bord 64.000 passatgers, que gastaran entre 61 i 114 euros diaris

Acn
2 min

BarcelonaEl port de Barcelona batrà entre aquest divendres i aquest diumenge el rècord anual d'arribada de creuers en un cap de setmana. En concret, seran 17 vaixells que transportaran 64.000 viatgers. Aquest divendres s'espera un moviment de 29.000 persones repartides en vuit embarcacions, el dissabte seran tres naus amb 8.500 creueristes i diumenge, sis vaixells més amb un total de 26.500 passatgers. El volum d'aquests tres dies equival a tota la població del Prat de Llobregat.

Aquest divendres, dos vaixells iniciaran o finalitzaran el seu itinerari a Barcelona: el 'Carnival Sunshine' i el 'Celebrity Equinox'. D'altra banda, l''Amadea' i l''Aidavita' estaran de pas, és a dir, faran escala al port de Barcelona i continuaran el seu itinerari, mentre que l''MSC Preziosa', el 'Liberty of the Seas', el 'Costa Fortuna' i el 'Costa Mediterranea' tindran operativa mixta, amb bona part de trànsit i algunes operacions d'arribada o finalització de recorregut per part d'alguns creueristes. Avui serà també el de més afluència d'aquest any en una sola jornada, tant de creueristes com d'embarcacions de creuer.



Dissabte, serà el torn del 'Grand Holiday' i el 'Sovereign', que iniciaran i finalitzaran el recorregut a Barcelona, mentre que el 'Braemar' estarà de pas. Diumenge, quatre dels sis creuers tindran Barcelona com a port base: 'Norwegian Epic', 'Serenade of the Seas', 'Liberty of the Seas' i 'Europa', i dos més, 'l'Aidablu' i el 'Costa Fortuna', tindran una operativa mixta. 

L'arribada dels creueristes coincidirà amb altres esdeveniments a la ciutat, com la Nit dels Museus, el Saló de l'Automòbil i els X-Games.



Segons les estimacions de Turisme de Barcelona, l'impacte econòmic que va generar el tràfic de passatgers el 2012 va ser de 232 milions d'euros, sense tenir en compte l'activitat del mateix port. Aquest any s'espera l'arribada de 2,6 milions de passatgers, una xifra que s'acostaria al rècord del 2011. Cada passatger que comença o acaba el viatge a Barcelona fa una despesa mitjana de 114 euros diaris, mentre que si hi és de pas gasta uns 61 euros. La despesa dels tripulants, d'altra banda, es calcula en uns 30 euros al dia.

stats