Detenen dues dones a Badalona relacionades amb el tiroteig del barri de Sant Roc

La Guàrdia Urbana ha identificat una vintena de persones i ha intervingut diverses armes

La Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut aquesta passada nit dues dones presumptament relacionades amb el tiroteig del barri de Sant Roc, que va deixar tres persones ferides. Arran dels fets –que van tenir lloc dimarts passat–  la policia badalonina té activat un servei de reforç al barri. Diumenge a la nit va detectar un grup d'unes 25 dones que anava pel carrer proferint insults i amenaces a altres veïns.

En detectar la presència policial van intentar fugir en diversos cotxes, però les van poder agafar al lateral de l'autopista. La Guàrdia Urbana va detenir totes les integrants del grup i va acabar detenint-ne dues per tinença d'armes de foc i armes blanques. La policia les vincula amb el tiroteig, ja que el grup pertany a un dels bàndols implicats en la baralla. Actualment, estan detingudes sota custòdia dels Mossos d'Esquadra a l'espera de passar a disposició judicial.

El tiroteig de dimarts va tenir lloc sota el pont de l'autopista de Badalona, al carrer Marquès de Montroig al seu pas pel barri de Sant Roc. Tres persones van resultar ferides per arma de foc arran d'una baralla entre dues famílies d'ètnia gitana per motius sentimentals. Els fets van tenir lloc a dos quarts de sis de la tarda, al mig del carrer.

Cap dels tres ferits està greu i fins a aquest diumenge no s'havia fet cap detenció relacionada amb aquests fets. Des de dimecres, però, una unitat motoritzada de la Guàrdia Urbana de Badalona feia tasques de reforç al barri, d'acord amb els mateixos veïns, per tal de garantir la seguretat a la zona.

Les dues dones detingudes estan en dependències dels Mossos d'Esquadra a l'espera de passar a disposició judicial. Segons fonts de la Guàrdia Urbana, les detingudes i la vintena de dones que les acompanyava formen part d'un dels bàndols enfrontats i tenien en la seva possessió almenys una arma de foc i diverses armes blanques.