Google

Google posa en marxa una llibreria digital amb 15 milions de títols

Neix la nova llibreria de Google

L'aplicació és altament configurable i funciona en múltiples plataformes: aquests són els principals trets diferenciadors de l'aposta de Google per als llibres electrònics.

Google ha fet pública avui l'estrena de la seva llibreria: Google eBookstore. En aquesta primera fase, només funciona al cent per cent als Estats Units. Com acostuma a passar amb el gegant de Mountain View, els números són espectaculars: permet accedir a 3 milions de títols en més de 400 idiomes i de 35.000 editorials diferents. D'una banda, hi ha una interfície web fa les funcions de prestatgeria i permet cercar llibres de les temàtiques que el lector desitgi, amb la potència de cerca de Google. D'altra banda, hi ha l'aplicació que permet la lectura, que es pot instal·lar a l'iPad i l'iPhone, als telèfons Android i a altres dispositius com el Sony Reader. On de moment no es podran llegir aquests llibres és en el Kindle d'Amazon.

L'empresa del popular cercador ha promès que no protegirà els llibres amb els Sistemes de Drets Digitals que tant malestar han generat entre alguns grups d'usuaris d'aparells informàtics. A més, assegura que no demanarà exclusivitat a les editorials ni les obligarà a fixar un preu. Caldrà veure si aquesta iniciativa aconsegueix fer-se un lloc en un mercat dominat per la plataforma d'Amazon i, en un segon terme, per les d'Apple i Barnes & Nobles.

Més continguts de