SOCIETAT

Un jutjat deixa el llibertat l'empresonat per Can Vies contra el criteri de l'Audiència

Sergi Rubia ha sortit de Brians I poc abans de les set de la tarda després de 23 dies a la presó

El jutjat penal 28 de Barcelona ha deixat en llibertat aquest divendres Sergi Rubia, empresonat pels aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies, que podria sortir de Brians I aquest mateix divendres segons ha explicat a l'Ara la seva advocada, Natxeli Beas. Ho ha fet en contra del criteri de l'Audiència, ja que els dos òrgans s'han pronunciat el mateix dia, però en sentit contrari.

Beas va interposar dos recursos, un al jutjat penal 28 de Barcelona, que és qui jutjarà els fets, i un d’apel·lació davant l’Audiència. El jutjat penal va decidir que no es pronunciaria fins que no ho fes l’alt tribunal i, finalment, ho ha fet avui, a favor de Rubia.

El jove casteller ha sortit de la presó de Brians 1 poc abans de les set de la tarda d'aquest divendres. A Sergi Rubia l'han rebut, molt emocionats, la seva mare i el seu germà, uns tiets i uns quants amics, que han demanat que el jove no fos gravat per preservar la seva intimitat.

Rubia, auxiliar d'infermeria i membre de la colla de Castellers de Barcelona, és l'únic dels 67 detinguts per qui un jutge va decretar presó provisional sense fiança. El jutge va justificar la mesura per la gravetat del delicte i la possibilitat de reiteració delictiva, ja que hi havia més manifestacions programades. Va ingressar a presó el 30 de maig.

En la seva interlocutòria, l'Audiència dóna per fet que, "havent estat identificat l'inculpat per dos funcionaris policials", "no pot sinó concloure's que existeixen a la causa motius raonables per creure que Sergi va participar en els fets delictius".

Reconeix que no hi ha risc de fuga, però sí de reiteració delictiva, tot i que Rubia no té antecedents. Segons la interlocutòria, els delictes imputats a Rubia són "la manifestació bé d'un determinat plantejament ideològic, bé d'una conducta de qui no té el més elemental respecte pels drets dels demés". L'alt tribunal assegura que aquestes dues conductes "tenen com a comú denominador que es reiteraran sempre que es produeixin una ocasió propicia".

Dels detinguts pels aldarulls, hi ha un altre jove a la presó, ja que no va poder fer front a la fiança de 10.000 euros.

Més continguts de