Publicitat
Publicitat

El Mediterrani és una "piscina" pels americans, que confonen Espanya amb Mèxic

Una col·lecció de 30 mapes d'estereotips d'un dissenyador búlgar recopila alguns dels tòpics més estesos per als ciutadans de la majoria dels estats del món

Yanko Tsvetkov, un dissenyador gràfic búlgar, ha creat una col·lecció de mapes d'estereotips en què divideix el món segons el veuen els habitants de diversos països.

Portugal és Brasil?

Entre els gairebé 30 mapes de la col·lecció, q ue es pot comprar a la web de Tsevtkov, destaquen el de la visió del món dels americans que consideren, segons la versió del dissenyador, que el Mediterrani és una "piscina" o que confonen Espanya amb Mèxic i Portugal amb Brasil, mentre que es consideren a si mateixos el "món civilitzat" i a Itàlia com a terra de "padrins".

A Madrid, els "esnobs"

Els tòpics dels espanyols per a l'estat espanyol, segons el mapa passen per considerar Catalunya la terra dels "egomaníacs", o associar el País Valencià amb "corrupció, Múrcia amb "golf" i Madrid amb els "esnobs" o les Illes Balears com a "Alemanya".

La "Barcelònia" dels suïssos

Pels suïssos Espanya és "Barcelònia" i el seu propi país és el "món", mentre que Itàlia és el tercer món i el nord d'Àfrica es divideix entre "Mart", "Júpiter" i "Mercuri".

L'estat espanyol, "terra sagrada (sota l'ocupació gai)"

Pel Vaticà, d'acord amb els estereotips del mapa, Europa es divideix entre els països on hi viu "gent com cal", com ara Espanya, que és la terra sagrada (sota l'ocupació gai), els "germans que han perdut el rumb", entre els que es troben els ortodoxos i els "bastards", com ara Anglaterra i Alemanya on hi ha "nois rossos molt atractius".

"Cafè per a tots"

L'Europa dels espanyols és la que identifica Alemanya amb "Cruela de Merkel" i el sud d'Itàlia com a la "Catalunya Oriental" (tot i que Catalunya hi apareix amb 'ñ'). El propi estat espanyol és pels seus ciutadans terra del "cafè per a tots", Turquia és el Marroc de l'Est i els Països Baixos són terres de "pintors".

Els alemanys, "millors amics" dels francesos

Pels francesos tant Suïssa com Bèlgica són "semi-França" i els alemanys són els "millors amics", mentre que els italians són només "gent sorollosa i amistosa".

La divisió britànica

Els britànics esborren moltes de les fronteres entre països europeus i estableixen una divisió clara entre "el malvat imperi federat d'Europa" i ells mateixos. Tot i que segueixen establint divisions internes i es refereixen a la península ibèrica com el lloc on "cal crema solar".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de