Mor el nadó de Tàrrega ingressat per suposats maltractaments de la mare

El nen, d'un mes, estava ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona 

El nadó de Tàrrega de només un mes que estava ingressat per suposats maltractaments de la mare ha mort, segons ha avançat el diari Segre i han confirmat a l'ACN fonts pròximes al cas. El nadó es trobava ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des de principis de mes, on va ser traslladat en helicòpter des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Va ser precisament el centre barceloní el que va donar l'alarma per possibles maltractaments després de la seva valoració.
La mare, una noia de 18 anys, és la principal investigada. El nen no presentava cap lesió física superficial, sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar el bebè amb violència.

Investiguen una parella de Tàrrega pel possible maltractament al seu nadó d'un mes, ingressat en estat greu

El jutjat de guàrdia de Cervera va acordar dijous passat mantenir la llibertat de la mare, tot i que ha de comparèixer al jutjat cada 15 dies. El pare també va declarar dijous passat, però com a testimoni perquè en el moment dels fets estava treballant. El jutjat havia retirat la custòdia als pares i havia atribuït la tutela del nen a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).
El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici pel cas de presumpte maltractament. Vol supervisar la intervenció de les diferents administracions implicades –la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, el Servei Català de la Salut i els serveis socials de Tàrrega– i valorar el funcionament dels protocols de coordinació.