Publicitat
Publicitat

Operen el pingüí emperador despistat

Prop de 100 persones van veure l'operació de l'animal que estarà en observació entre dos i tres mesos

El pingüí emperador que va aparèixer la setmana passada en una platja de Nova Zelanda ja és a l'hospital del zoo de Wellington on ha estat operat després que s'agreugés el seu estat de salut, segons informa la premsa local. Els veterinaris van decidir traslladar-lo després de detectar-li canvis bruscos en el seu comportament, símptomes de deshidratació i de cansament.

El pingüí havia empassat molta sorra de la platja i per això els metges el van obrir de l'estòmac. Durant l'operació li van treure altres objectes que s'havia empassat. El diari The Dominion Post relata que se li va haver de posar una sonda a l'estòmac i fer el tractament amb molt de compte, sense pressionar ja que es podia matar.

La veterinària del zoo de Wellington, Lisa Argillo, ha explicat que el pingüí, que anomenen Happy Feet, trigarà entre dos i tres mesos per recuperar-se completament. En principi, creuen que l'animal és un mascle, tot i que les proves d'ADN han de servir per confirmar-ho. Un comitè assessor sobre el pingüí decidirà en els propers dies què se'n fa, tot i que descarten tornar-lo a l'Antàrtida.

Prop d'un centenar de persones van veure l'operació al mateix zoo, que ha vist com aquest dies ha incrementat el nombre habitual de visitants.

Els experts desconeixen per què l'animal es va desviar uns 3.000 quilòmetres des del seu hàbitat a l'Antàrtida fins a la platja de Peka Peka, a la costa de Kapiti, a prop de Wellington.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de