Publicitat
Publicitat

Vuit detinguts i 121 quilos de cocaïna intervinguts en un contenidor cisterna

Amagaven la droga en un camió suposadament buit, gràcies a la instal·lació d'una estructura metàl·lica adossada a l'interior del contenidor

La Policia Nacional ha detingut vuit persones en una operació en la qual ha confiscat 121 quilos de cocaïna amagats en un contenidor cisterna, que va viatjar des de la República Dominicana al port de València, des d'on va ser traslladat en tren a Madrid i, des d'allà, en camió fins a Sabadell (Vallès Occidental). Segons que ha informat la Policia Nacional, el tanc va ser enviat inicialment a Sud-Amèrica ple de xampú, i va tornar a València suposadament buit, encara que al seu interior hi havia adossats els 121 quilos de droga, gràcies a una sofisticada estructura metàl·lica.

Entre els vuit detinguts hi ha el presumpte líder de l'organització, un empresari vinculat a clubs de cites i discoteques de l'ambient nocturn madrileny. Segons que ha explicat la Policia, aquest grup enviava la cocaïna a Madrid des de Santo Domingo (República Dominicana).

El líder de l'organització compaginava la direcció d'aquests trasllats de droga amb els preparatius de populars esdeveniments de música electrònica, i va ser ell mateix qui va dissenyar un innovador sistema perquè la cocaïna resultés indetectable, fabricant una estructura metàl·lica que seria adossada a l'interior del contenidor cisterna.

L'organització va llogar quatre contenidors, amb els quals suposadament es dedicava a exportar productes líquids, com a additiu de ciment, sabó per a rentatge de vehicles o xampú. Omplien el contenidor d'aquest tipus de productes que, una vegada arribava a República Dominicana, eren extrets. En aquest moment, s'adossava la cocaïna a l'interior l'estructura metàl·lica i d'aquesta forma era traslladada a Espanya, on els controls duaners no eren exhaustius en tractar-se, suposadament, d'un contenidor buit.

Això no obstant, els investigadors van localitzar un contenidor que sospitaven que podria contenir drogues, de manera que van controlar estretament el seu recorregut: la cisterna va arribar al port de València i des d'allà va viatjar en tren al Centre Logístic del Abroñigal (Madrid), des d'on va ser traslladat en camió fins a una nau de la localitat de Sabadell, on es va detenir dos integrants de la banda que van rebre l'enviament.

Per poder extreure la droga del contenidor, els investigadors van comptar amb el suport del Grup operatiu d'Intervencions Tècniques. Els vapors tòxics que emanaven de l'interio en van dificultar l'accés dls agents. Una vegada trobada la droga , es va detenir sis integrants més de l'organització criminal -entre ells el líder- a València, Madrid i Barcelona.

En aquestes províncies, els agents també han dut a terme sis entrades i registres, una d'elles en una assessoria jurídica de la ciutat de València, en què s'ha intervingut divers material telefònic i informàtic. Derivat de la investigació patrimonial de l'operació, s'ha acordat mitjançant resolució judicial l'embargament preventiu de béns dels arrestats.

Així, s'ha prohibit alienar 20 vehicles valorats en 176.000 euros i 13 béns immobles valorats, segons escriptura pública, en 2.676.000 euros, la majoria finques urbanes, localitzades a Sanlúcar de Barrameda (Cadis) i València.

L'operació va ser desenvolupada pel Grup I de Crim Organitzat i la Secció d'Investigació Patrimonial -UDICO Central- de la Comissaria General de Policia Judicial, amb suport de les Brigades Provincials de Policia Judicial de València i Barcelona, el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques adscrit a l'àrea d'Automoció de la Divisió Econòmica i Tècnica de la Subdirecció General de Logística, el Servei de Mitjans Aeris i l'Agència Tributària

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de