Societat 04/03/2020

L'Ajuntament amplia la cessió dels restauradors del Port Olímpic

L'espai es transformarà i només hi seguiran els locals del moll de Gregal

Ara
2 min
El Port Olímpic reformularà el seu model d’oci.

BarcelonaEls restauradors del moll de Gregal del Port Olímpic han aconseguit tancar un pacte amb l'Ajuntament de Barcelona per seguir operant a la zona a partir del 2 d'abril, dia en què acaba la concessió acordada fa 30 anys. La nova cessió d'ús durarà almenys dos anys, i es pot ampliar fins que comencin les obres de remodelació de tot aquest espai. La resta de locals, els que estan al moll de Mestral, en canvi, no podran continuar i quedaran tapiats. La signatura de l'acord l'han fet aquest dijous els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz i el president del Gremi de Restauració, Roger Pallarols. Collboni ha detallat que els 12 restaurants que hi ha avui al Port Olímpic continuaran oberts, com a mínim, dos anys més fins que comencin les obres de la reforma integral prevista.

"L'acord ens permet que l'activitat no pari i que les reformes es facin per etapes. És molt important mantenir aquest espigó de la restauració actiu, ja que es conserven prop de 800 llocs de treball", ha subratllat el tinent d'alcalde, que ha detallat que llogaran els espais de manera transitòria. El que no es renovarà són les concessions dels locals d'oci nocturn, que també vencen el 2 d'abril. "Per ara, hem aconseguit la tranquil·litat de restauradors i operadors. Se salva el Port Olímpic, la restauració i les ocupacions. Volem contribuir al Port Olímpic del futur", ha celebrat Pallarols en nom del Gremi de Restauració.

Tot aquest espai es remodelarà per intentar convertir-lo en una zona d'oci però pensada per al públic més familiar i no tan nocturn. També hi haurà més espai destinat a l'esport marí. El Port Olímpic era competència de la Generalitat, però a partir d'un acord amb l'Ajuntament de Barcelona el mes de desembre passat va cedir la gestió al municipi. A més del canvi de mans en la gestió i de model d'oci, també hi ha prevista una transformació urbanística per millorar la connectivitat entre el port i la ciutat potenciant l’eix Marina i l’eix Vila Olímpica - moll de Gregal; millorar la continuïtat dels recorreguts pel passeig Marítim i per la sorra al llarg del litoral, ja que en aquest punt queden interromputs; fer una nova connexió entre l’avinguda del Litoral i la cota inferior del port que substitueixi l’actual rampa de vehicles de Marina, i millorar les connexions entre la cota port i la cota ciutat.

També es preveu la construcció d’un nou Centre de Divulgació del Coneixement del Mar, que recull les demandes d’entitats de l’àmbit del medi ambient i que servirà per fomentar el coneixement de l’entorn litoral entre la ciutadania.

stats