Societat 05/06/2019

Barcelona amplia el pressupost per cobrir les beques dels casals d'estiu

Totes les famílies que cobrin menys de 9.000 euros anuals per integrant rebran ajuda

Jordi Mumbrú
2 min
Nens i nenes en un casal d'estiu.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destinarà 500.000 euros més dels que havia previst inicialment per poder cobrir totes les peticions de beques per als casals d'estiu. En total, es destinaran 3.691.249 euros, la mateixa xifra que l'any passat. "Totes les persones que han presentat sol·licitud i compleixin els requisits rebran l'ajuda", han assegurat fonts municipals. Les ajudes poden ser del 90% del total, del 60% o del 30%. Amb aquesta modificació, l'Ajuntament confia en tranquil·litzar totes les famílies que, fins i tot complint els requisits, havien rebut un missatge on se'ls informava que, per "falta de recursos municipals", la seva sol·licitud havia quedat "denegada".

De totes les sol·licituds rebudes, 13.000 ja van ser directament acceptades des d'un principi, però 3.852 més es van denegar tot i complir els requisits. Totes aquestes famílies es beneficiaran de l'ampliació de pressupost i, finalment, rebran l'ajuda pública. Les que seguiran sense rebre la beca són les altres 4.375 sol·licituds que contenien errors de tramitació o que eren de persones que estan empadronades fora de Barcelona o que tenen uns ingressos superiors als fixats.

Una de les novetats d'aquesta edició, de fet, és que els barems per tenir dret a les ajudes públiques són més restrictius. Si fins ara hi tenien dret les famílies que cobressin menys de 12.000 euros anuals per integrant, aquest any la xifra topall s'ha reduït fins als 9.000 euros. Fonts de l'Ajuntament recorden que l'any 2014 (quan el govern de la ciutat estava en mans de CiU), se'n van donar a 7.668 nens i nenes i que aquest any arribaran als 17.676.

Durant aquest exercici, l'Ajuntament de Barcelona està executant el pressupost prorrogat de l'any anterior, ja que no va aconseguir prou suport al ple per tirar-ne endavant un de nou. Aquesta pròrroga impedeix destinar més diners a una mateixa partida dels que es van destinar el 2018. En aquest cas, la xifra final és exactament la mateixa, 3,7 milions d'euros.

stats