Barcelona, Badalona i Tarragona es queden soles a l'hora de reobrir les platges per la revetlla de Sant Joan

Sitges anuncia que les mantindrà tancades, igual que la majoria de municipis costaners de l'àrea metropolitana sud

ARA
2 min
Una platja de Sitges en una imatge d'arxiu

BarcelonaGavà, Castelldefels, Viladecans, Vilanova i la Geltrú i ara també Sitges. La majoria dels municipis costaners al sud de Barcelona -només falta el Prat de Llobregat per decidir-se- no seguiran els passos de la capital catalana i Badalona i tancaran les platges per la revetlla de Sant Joan. Per contra, els consistoris de Barcelona i Badalona van acordar permetre l'afluència de la ciutadania a les platges durant la nit més llarga de l'any, tenint en compte el ritme de vacunació i sempre que els indicadors epidemiològics es mantinguin a la baixa. A les comarques tarragonines, Tarragona també ha anunciat aquest dimarts que permetrà l'accés de la ciutadania a les platges la nit del 23 de juny, tot i que no s'hi podran fer fogueres ni consumir alcohol i els grups hauran de ser de màxim 10 persones.

En el cas de Sitges, l'Ajuntament preveu un dispositiu el mateix 23 de juny per anar buidant la zona propera a les platges: primer prohibirà aparcar a l'àrea del passeig de les Botigues i tallarà el trànsit a tot el litoral del nucli del municipi a partir del migdia, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). A la tarda i al vespre, la policia local desallotjarà les platges i tancarà l'accés de la ciutadania a la sorra, com l'any passat. Sí que es podrà accedir als restaurants i guinguetes ubicades a peu de platja, que a diferència de la revetlla del 2020 poden estar obertes fins a la una de la matinada.

D'aquesta manera, la majoria de municipis al sud de Barcelona han decidit seguir les recomanacions del Procicat i restringir l'accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan. Malgrat la recomanació, l'organisme sí que ha aprovat aquest dimecres permetre les trobades de més de 10 persones a l'exterior a partir de dilluns que ve.

Barcelona i Badalona sí que permetran l'accés de la ciutadania a les platges durant la nit més llarga de l'any, tot i que amb controls d'aforament i mantenint la prohibició de consumir-hi alcohol. De fet, el 9 de juny tots els municipis de l'àrea metropolitana van abordar la qüestió en una trobada conjunta. Aleshores, el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va assegurar que tots els municipis havien pactat obrir les platges per la revetlla. L'endemà, Gavà i Castelldefels prenien la decisió contrària. La llista de negatives s'ha anat ampliant en els darrers dies amb Viladecans, Vilanova i la Geltrú i ara també Sitges.

stats