Coronavirus
Societat 10/06/2021

Gavà i Castelldefels tancaran les platges per la revetlla de Sant Joan, a diferència de Barcelona

Sí que permetran l'accés a les terrasses a peu de platja i als restaurants de la franja costanera

ARA
2 min
Una de les platges de Gavà en una imatge d'arxiu del 2019

BarcelonaEls ajuntaments de Gavà i de Castelldefels (Baix Llobregat) han anunciat aquest dijous que tancaran les platges per la revetlla de Sant Joan per evitar-hi aglomeracions, seguint les recomanacions del Procicat. A diferència de Barcelona, que les mantindrà obertes, les policies municipals establiran un dispositiu per impedir l'accés a la zona de sorra i evitar el consum d'alcohol a la via pública. Sí es permetrà l'accés dels clients a les terrasses de la platja i als restaurants costaners a la franja horària permesa i respectant les limitacions d'aforament. En el cas de Gavà, les mesures s'aplicaran també durant la revetlla de Sant Pere i per la festa major.

Els dos consistoris, segons informa l'ACN, han anunciat la decisió a través d'un comunicat l'endemà d'haver participat en una reunió amb representants municipals de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Viladecans i el Prat de Llobregat per tractar la qüestió. Al final de la trobada d'ahir, el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va assegurar que la "voluntat" del conjunt dels municipis metropolitans era mantenir les platges obertes per la revetlla, tot i que va apuntar que hi hauria matisos.

Barcelona preveu una revetlla semblant a les d'abans de la pandèmia

Els plans per a la revetlla de Castelldefels i de Gavà són força diferents dels de Barcelona. A la capital, tenint en compte l'avenç en la vacunació i el descens de contagis i mortalitat de les últimes setmanes, es permetrà l'accés de la ciutadania a la sorra, tot i que amb controls d'aforament i prohibint acampar-hi i consumir-hi alcohol. En els últims dies Batlle ha defensat el pla barceloní tenint en compte que es tracta d'una nit "molt especial", que no té "res a veure" amb les altres i pel descens dels indicadors epidemiològics.

Aquest dijous, Batlle s'ha reunit amb el nou conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Tots dos s'han emplaçat a vetllar pel compliment de les restriccions vigents a la ciutat durant la revetlla. Es tracta de la primera reunió entre els dos responsables de seguretat des de l'arribada del conseller al capdavant d'Interior.

stats