Societat 21/03/2014

Barcelona s'omple de poesia

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) organitza diverses activitats amb motiu del dia mundial d'aquest gènere literari

Ara
2 min

BarcelonaAquest divendres, 21 de març, és el Dia Mundial de la Poesia, i a Barcelona s'han organitzat molts actes per commemorar la data. Els més significatius els ha organitzat el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de la ciutat, que ha preparat diverses activitats al voltant d'aquest gènere literari.

Enguany, la poetessa Montserrat Abelló protagonitza l'activitat central del Dia Mundial de la Poesia al nostre país, al Palau Robert de Barcelona. L'autora nonagenària ha redactat per a l'ocasió el poema que es llegirà durant l'acte: 'Tan sols la paraula nua', en català i altres llengües (hebreu i fula). També hi haurà l'acompanyament musical a càrrec dels alumnes de l'Aula de Música i Teatre Musical (escola de la xarxa Unesco) de Sant Feliu de Llobregat.

Al llarg de la setmana, però, poetes com Josep Pedralsi Eduard Escoffet han protagonitzat recitals com el que ha tingut lloc aquest dijous al vespre al pati de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, a Ciutat Vella, ple d'alumnes, professors i públic en general. Al mateix Espai Avinyó s'ha habilitat al llarg de tota la setmana el mural 'Un mar de poemes' a l'entrada del recinte, en què tothom ha pogut penjar el seu propi poema o el d'algú altre.

Celebració de l'Any Joan Vinyoli

Coincidint amb la setmana de la poesia, s'ha fet públic que aquest 2014 se celebra l'Any Vinyoli, que commemorarà el centenari del naixement del poeta, així com el 30è aniversari de la seva mort. En el marc de la commemoració es duran a terme propostes artístiques i festivals literaris, actes de difusió lectora, simposis i cicles.

stats