Barcelona
Societat Barcelona 30/06/2023

D'Obama a Felip VI: les fotos del despatx de Collboni

El nou alcalde també ha col·locat la bandera espanyola i la de la UE, que Colau no tenia

2 min
Jaume Collboni, ahir, al desu despatx

BarcelonaQuan Ada Colau va arribar a l'alcaldia de Barcelona, molesta perquè al seu despatx només hi havia obres d'art d'homes (Miró, Tàpies, Casas...), va decidir redecorar-lo i hi va afegir el retrat de fins a deu dones, deu catalanes de trajectòria destacada. Des de la lluitadora antifranquista Maria Salvo fins a l'escriptora Mercè Rodoreda, l'activista veïnal de la Barceloneta Emília Llorca o la pedagoga Marta Mata. Ara, amb el canvi d'inquilí al despatx, han canviat també les fotos. El nou alcalde, Jaume Collboni, ha col·locat sobre la seva taula quatre retrats, que ja són els que l'acompanyaven en el seu anterior rol com a primer tinent d'alcaldia. En el primer hi ha Harvey Milk, un símbol de la comunitat LGTBI, perquè va ser el primer polític obertament gai a ocupar un càrrec públic als Estats Units: va ser membre de la junta de supervisors de San Francisco.

Sobre la taula de Collboni hi ha la fotografia que immortalitza una audiència d'ell amb el rei d'Espanya, Felip VI, a la Zarzuela i amb un text dedicat per part del monarca. En una altra, apareixen compartint taula tots els alcaldes socialistes que ha tingut Barcelona: Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos, Jordi Hereu i Jaume Collboni. I en la darrera, hi ha Collboni amb l'expresident nord-americà Barack Obama, de qui s'ha declarat un ferm admirador.

I aquests no han sigut els únics canvis en els elements que presideixen el despatx ara respecte a l'etapa anterior. Segons va avançar Betevé i ha confirmat l'ARA, Collboni ha afegit la bandera espanyola i la de la UE al costat de la de Barcelona i la senyera, que eren les úniques que hi havia en aquesta estança quan la inquilina era Colau. I també té una petita bandera LGTBI sobre la taula al costat d'una gran B que simbolitza Barcelona.

La nova decoració, que es va poder veure ahir quan el mateix alcalde va penjar una foto seva firmant el decret sobre la regulació de preus del lloguer, ja ha generat polèmica a les xarxes. Alguns han vist un contrast molt gran en passar de les dues dones de Colau al domini masculí en les fotografies de Collboni. I la imatge més comentada ha sigut la del rei d'Espanya. El 2015 el govern dels comuns va retirar el bust de l'exrei Joan Carles I de la sala de plens i, posteriorment, el Suprem va obligar l'Ajuntament a col·locar-hi una fotografia del nou monarca, que es va penjar en una paret poc cèntrica (el més insistent en el tema va ser Josep Bou, del PP, que es plantava als plens portant ell mateix la imatge de Felip VI).

stats