societat

Els nous inquilins del Turó Park: els conills

La presència dels animals al parc de Sant Gervasi és un entreteniment per als infants

ARA
2 min
Conills al Turó Park

BarcelonaEls conills s'han convertit, des de fa uns dies, en els nous veïns del Turó Park, l'espai verd del districte de Sant Gervasi de Barcelona. Els animals es passegen pels jardins tranquil·lament i, per ara, no sembla que suposin cap maldecap per als veïns. De fet, un grup de veïnes que passen habitualment les tardes al parc amb criatures, expliquen a l'ARA: "No suposen un problema, de fet, són un entreteniment per als petits". El cert, però, és que per ara les bestioles prefereixen aparèixer durant els moments de més calma i fan més vida nocturna que no pas diürna.

Conills al Turó Park

Segons informacions de l'Oficina de Protecció dels Animals de l'Ajuntament de Barcelona hi ha uns 30 conills silvestres als jardins del Turó Park. Des del departament d'Acció Climàtica de la Generalitat expliquen que estan mantenint reunions per decidir com actuar, si és que cal. Una possibilitat és capturar els animals, sempre amb justificació, i alliberar-los de nou a Collserola.

De moment, els conills han estat rebuts amb certa tendresa mentre que altres animals, com les rates, generen molt més rebuig veïnal per l'associació d'aquestes espècies amb la brutícia i la transmissió de malalties. A finals del 2021, per exemple, hi va haver una polèmica per la presència de rosegadors als Jardins de Pedralbes. El grup municipal de JxCat denunciava que els jardins s'havien convertit en "un cau de rates", però l'Ajuntament de Barcelona assegurava que no s'havia registrat un increment d'aquests animals a la ciutat.

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l'organisme que gestiona les alertes de plagues, va reforçar el Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes el 20 de juny per tal de preservar la salut de la ciutadania i evitar més problemes amb les diferents espècies que habiten la ciutat.

stats