Barcelona

Els serveis socials alerten de més famílies amb nens en locals ocupats

Els Mossos continuen investigant si hi havia intencionalitat en l’incendi a la plaça Tetuan

2 min
Efectius dels Mossos i els Bombers després de l'incendi al local ocupat de la plaça Tetuan.

BarcelonaL’endemà de l’incendi en un local ocupat a la plaça Tetuan de Barcelona, on va morir una família amb dos fills petits, els treballadors del Servei d’Intervenció Social de Famílies amb Menors (SISFAM) de l’Ajuntament de Barcelona, que havien atès les víctimes, han fet un crit d'alerta. En un comunicat publicat a Twitter, han avisat que hi ha més famílies amb nens “en la mateixa situació”. També han advertit que treballen “amb recursos insuficients” i que la majoria de les persones que atenen “no poden accedir a les poques alternatives d’habitatge que ofereix l’administració o al mercat laboral” per la falta d’un NIE. Un fet que, segons els professionals dels serveis socials, els “aboca a malviure en infrahabitatges”.

El comunicat publicat pels treballadors del SISFAM

“És flagrant que no es faci res per evitar que hi hagi infància que hagi de viure en aquestes condicions de pobresa, risc i exclusió social”, han lamentat els treballadors del SISFAM, que han afegit que continuaran al costat de les famílies que viuen així. També han manifestat la “consternació i tristesa” per l’incendi al local de la plaça Tetuan en “condicions tràgiques”.

¿Un accident o provocat?

Mentrestant, els Mossos continuen amb la investigació per determinar si hi havia intencionalitat en el foc que va acabar amb la vida de quatre persones. Més enllà de l’origen de les flames, la policia vol saber si realment l’incendi va ser un accident o va poder ser provocat. Els dubtes que envolten aquest cas són que quatre hores abans que comencés l’incendi, hi va haver una baralla entre dos grups, un dels quals va marxar: els Mossos van identificar tots els implicats. A part de la família, a l’antiga oficina bancària de la plaça Tetuan també hi vivien persones itinerants, algunes amb antecedents policials, com va explicar l’ARA, vinculats amb la petita delinqüència.

Els Mossos ja controlaven el local abans del foc –sabien que l’havien ocupat el gener del 2020, aviat farà dos anys– perquè l’havien inclòs en l’informe que van fer de 65 espais ocupats després del foc de fa un any en una nau de Badalona, on van morir quatre persones. La Guàrdia Urbana també havia inspeccionat l’immoble.

stats