Societat 02/05/2017

El bisbe de Solsona vol prohibir els actes laics als temples de la seva diòcesi

"Un servidor se n'ha fet un tip, de veure el que no toca a moltes de les nostres esglésies", diu Xavier Novell

Ara
1 min
Xavier Nonell saluda als fidels a l'exterior del Palau Episcopal / ACN

BarcelonaEl bisbe de Solsona, Xavier Novell, vol prohibir la celebració d'actes laics com ara concerts o representacions teatrals en temples de la seva diòcesi. "Me n'he fet un tip de veure el que no toca", ha dit en una entrevista a 'El Segre'. Per això ha fixat uns criteris que ajudin els religiosos que vulguin restringir els actes extralitúrgics i els ha publicat a la web del bisbat.

En aquest document Novell recull que no es poden celebrar a les esglésies actes religiosos no cristians, actes interreligiosos o actes culturals que no tinguin com a finalitat "la pregària, l’evangelització, la caritat i el diàleg de fe i cultura". A més, diu que en el cas que els temples acullin actes "contraris a la santedat del lloc", se n'haurà d'informar i, si és necessari, cessar-hi el culte o demanar la dessacralització del temple.

Fa anys que les esglésies han obert les portes als actes culturals però el bisbe assegura que s'hi fan celebracions profanes, festes, xerrades i, fins i tot, "actes sectaris".

stats