Societat 06/04/2019

Els bisbes defensen “sanar” l’homosexualitat

La Conferència Episcopal Espanyola reivindica buscar “ajuda i acompanyament”

Ara
2 min
Els bisbes defensen “sanar” l’homosexualitat

BarcelonaLa Conferència Episcopal Espanyola (CEE) va donar suport ahir al bisbe madrileny d’Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, i va defensar els cursos de “sanació espiritual” de l’homosexualitat que se celebren a la seva diòcesi. Segons va dir el secretari general de la CEE, Luis Argüello, els cursos tracten d’“acompanyar les persones que ho desitgin des del discerniment espiritual”. Els bisbes van expressar el seu “suport i afecte” a Reig Pla i als col·laboradors del centre d’orientació familiar (COF) Regina Familiae de la diòcesi d’Alcalá de Henares. De fet, van titllar d’“exercici de manipulació de la veritat i desinformació intencionada” les notícies sobre els cursos.

Argüello va insistir en reivindicar la llibertat de consciència de les persones per buscar “ajuda i acompanyament”. En declaracions a Efe, el secretari general dels bisbes va defensar que institucions que mereixen la confiança de la gent, com l’Església, donin suport a persones que “creuen tenir un cos d’home o de dona i una orientació que, en principi, no els sembla que es correspongui amb aquest cos, que viuen amb preocupació i malestar”. Tot i això, Argüello va afegir que quan li han preguntat si pensa que “l’homosexualitat es cura”, la seva resposta és que “no”.

“La sanació espiritual té conseqüències en la vida de les persones per bé, però no hi ha una teràpia restaurativa”, va emfatitzar el portaveu dels bisbes. Va explicar que és usual que l’Església parli de “salut, sanació i curar”, però només des del punt de vista espiritual, que l’Església no és experta en medicina i qualsevol qüestió mèdica “no és de la seva competència directa”. Argüello va mostrar el seu rebuig a la “irrupció d’un grup de persones” a Alcalá de Henares “quan s’estava celebrant la litúrgia de l’Església” i va dir que tot això “provoca l’odi que es diu que es vol evitar o denunciar”. El secretari general de la CEE es va preguntar com s’hauria d’anomenar una acció així i si podria ser “liturgiofòbia”.

A la pregunta de si l’Església donaria suport a una teràpia contra l’homofòbia, Argüello va ser contundent assegurant: “Veuríem fantàstica tota teràpia contra l’odi”. També va criticar la manera com es va aconseguir la informació sobre els cursos d’Alcalá de Henares, “a través d’una subtil manera que sorprèn la bona fe de l’interlocutor”, ja que un periodista es va fer passar per “un jove confús per la seva orientació sexual”. El portaveu dels bisbes va assegurar que la persona que imparteix els cursos és doctora en biologia i té un màster en matrimoni i família per l’Institut Joan Pau II.

La posició dels bisbes espanyols es manté en la línia del papa Francesc, que en una entrevista al programa 'Salvados' va aconsellar que els nens homosexuals vagin al psicòleg: “Si veuen coses rares, que consultin un professional”.

stats