SOCIETAT
Societat 31/05/2014

Els activistes de Can Vies no veuen risc d'esfondrament de l'edifici i tornaran a ocupar-lo

Comencen a retirar runa sense cap oposició de la policia, i ho consideren la prova que l'Ajuntament reconeix la seva "gestió nefasta"

Auri Garcia Morera
2 min
Els activistes ja comencen a retirar runa per iniciar la reconstrucció. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEls activistes de Can Vies han avaluat aquest dissabte al matí l'estat de l'edifici, amb la participació d'arquitectes del barri de Sants, i han considerat que no hi ha risc d'esfondrament, malgrat els desperfectes provocats per l'inici de les tasques d'enderroc. Per aquest motiu, el col·lectiu ha decidit tornar a ocupar-lo i condicionar-lo perquè s'hi pugui reprendre l'activitat habitual.

Dos tècnics dels Bombers de Barcelona que han accedit a l'edifici amb ells a primera hora, per contra, els han alertat que l'estructura està debilitada per les tasques que s'hi han fet durant aquesta setmana i que això pot suposar un perill per a les persones. L'alerta ja es va fer arribar ahir a diverses entitats del barri de Sants en un informe tècnic que, de moment, no s'ha difós públicament.

Asseguren la part enderrocada i comencen la neteja

Desenes de persones han format una cadena per començar a retirar runa de la part enderrocada. Allà, enganxades a l'edifici principal, hi havien quedat columnes que suposaven un perill perquè podien caure en qualsevol moment. Despenjant-se amb cordes des de la teulada, alguns dels activistes equipats amb maquinària de construcció les han fet caure de manera controlada per tal d'assegurar la zona.

Durant tot el matí, i amb centenars de persones concentrades davant de l'edifici donant-los suport, els activistes han pogut avançar en la neteja de la part enderrocada. Tot i que a primera hora ja hi havien pogut entrar per la teulada, després han reobert una de les portes de l'edifici principal que havien estat tapiades. Al migdia, ja treballaven a ple rendiment en la neteja d'aquest edifici.

Acció sense oposició de la policia

L'acció, convocada amb el lema "Reconstruïm Can Vies", s'ha desenvolupat sense cap oposició de la policia. A primera hora del matí només hi havia dos agents de seguretat de TMB, propietària de l'edifici, als quals després s'han sumat dos agents de la Guàrdia Urbana. Quan han arribat els activistes, procedents de Can Batlló, tots els agents s'han retirat i els han deixat fer.

Els portaveus del col·lectiu de Can Vies han celebrat com una victòria aquesta reculada de l'Ajuntament de Barcelona, que consideren una prova que el consistori reconeix la seva "gestió nefasta". Després de repetir que no tenen res a negociar amb l'Ajuntament i que només volen que els permetin autogestionar-se, els portaveus de Can Vies han tornat a demanar la dimissió del regidor del districte i la llibertat dels detinguts durant els aldarulls dels últims dies.

stats