Societat 05/11/2014

L'equip d'infermeria del Carlos III denuncia el "rebuig brutal" que ha sentit de la població

Esther Bellón Perera, que ha tractat Teresa Romero, assegura que ha rebut "coaccions"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La infermera Esther Bellón durant la roda al Carlos III del persona sanitari que ha tractat Teresa Romero. EFE

MadridFins ara només havien parlat els metges en les rodes de premsa o compareixences sobre l'estat de salut de Teresa Romero. Però aquest dimecres, en anunciar-se l'alta de la primera contagiada per Ebola fora de l'Àfrica, el Carlos III ha decidit incloure en la foto de família de la "gran notícia" a tot el personal que ha tractat l'auxiliar d'infermeria. Inclosa una de les seves companyes, Esther Bellón Perera, que -si bé no tenia gairebé lloc a la taula- ha pogut expressar davant de les càmeres com han viscut aquest mes de dura batalla, des que el passat 6 d'octubre Romero va ser ingressada a l'hospital.

Amb un to serè però alhora molt emotiu, Bellón ha recordat que els metges estan en contacte amb els pacients, però el 95% del temps ho fa la resta del personal sanitari. En aquest sentit, ha reivindicat que "segueixin comptant amb el personal d'infermeria per fer nous protocols, perquè la medicina és evolució contínua". "Sense els zeladors i el personal de neteja no som ningú", ha assenyalat també lloant la feina de companys normalment obligats.

Preguntada sobre si ha sentit en algun moment rebuig del carrer, Bellón ha assegurat que "el rebuig del personal ha estat brutal". "Hi ha hagut coaccions", ha afegit. Els pròxims dies, però, els enfronten amb normalitat perquè "el més important és que per fi s'ha pogut salvar un cas d'Ebola a l'estat espanyol i, molt més important, una companya".

La infermeria ha reconegut que ha estat "molt enriquidor" atendre el pacients d'Ebola, si bé ha suposat una "tristesa enorme" pels que han perdut. Però si una cosa els complica emocionalment la feina és no poder apropar-se a ells, ni poder-los tocar en moments de gran patiment. Bellón es va presentar voluntària per atendre els tres infectats.

stats