Societat 26/06/2019

L'amo de la gossa Sota assegura que l'animal no va ni bordar al guàrdia urbà que la va matar

L'home ha declarat avui davant del jutge, que dilluns vinent interrogarà l'agent acusat de la mort

Efe
2 min
Animalistes demanen investigar la mort d'un gos a trets per un agent de la Urbana

BarcelonaEl propietari de la gossa Sota, l'animal a qui un guàrdia urbà va matar d'un tret a Barcelona al desembre, ha assegurat davant del jutge que l'agent va disparar contra la gossa sense que aquesta li hagués bordat ni hagués tingut intenció de mossegar-lo, al contrari del que manté el policia investigat. De fet, l'home, que també està encausat per un delicte d'atemptat a l'autoritat, ha denunciat que ell mateix va ser maltractat pels policies que el van detenir.

El jutge que porta el cas ha pres declaració aquest dimecres a l'amo de la gossa i dilluns vinent interrogarà l'agent per un delicte de maltractament animal. Els fets van provocar una onada de protestes ciutadanes i diverses entitats animalistes van acabar portant-los als jutjats.

Segons fonts judicials consultades per l'agència Efe, el propietari de la gossa, que viu al carrer, ha explicat al jutge durant la seva declaració que l'agent autor del tret i un company van demanar-li la documentació mentre era davant les portes d'un hotel. Ha assegurat que, sense avís ni justificació, els agents l'haurien colpejat davant l'animal que, segons la seva versió, s'hauria mantingut "tranquil·la" i sense ni tant sols bordar als agents.

Sempre segons el seu relat, l'home ha afegit que els agents el van arrestar sense motiu i que, mentre se l'emportaven al cotxe patrulla, un dels guàrdies urbans va treure l'arma reglamentària i va disparar a la gossa. El propietari ha remarcat davant el jutge, segons les fonts consultades, que en cap moment va agredir els urbans i que els agents van continuar colpejant-lo a l'interior del cotxe policial.

Dilluns vinent el jutge interrogarà els dos agents i quatre testimonis més, dos dels quals tenen la condició de testimoni protegit a petició de la defensa.

stats