Societat 17/06/2016

El cas Inipro esquitxa ara l'Ajuntament de Castellbisbal

El consistori lliura a Antifrau la informació sobre un contracte de 206.000 euros signat sota el govern municipal de PSC-CiU

Enric Borràs
1 min
Dos agents de la Guàrdia Civil custodiant la seu de l'Àrea d'Economia i Gestió Interna de l'Ajuntament de Viladecans en l'escorcoll per una peça separada del cas Inipro

BarcelonaL'Ajuntament de Castellbisbal, governat per Alternativa per Castellbisbal i ERC des de les eleccions del 24-M, ha anunciat que l'Oficina Antifrau els ha reclamat tota la informació sobre els contractes signats amb el grup Inipro entre el 2008 i el 2015. No ho han fet la Fiscalia ni la Guàrdia Civil però el cas Inipro, que va començar a Tarragona, s'ha escampat per altres consistoris sota la gestió del PSC i investiga una possible trama corrupta.

En concret, Antifrau ha reclamat els contractes del consistori amb les empreses Iniciatives i Programes, SL (Inipro), Educare XXI, SL i Itinere Serveis Educatius, SL, totes tres del mateix grup. I l'Ajuntament ha contestat que el 14 de març de 2014, quan governaven PSC i CiU, l'Ajuntament va signar un contracte de 206.834 euros (IVA a banda) amb Inipro per dos anys, prorrogables a dos més. Era per la gestió del casal infantil El Mirador.

El jutge de Tarragona Joaquín Elías Gadea investiga en aquest cas els delictes de tràfic d’influències, suborn, malversació de diners públics i alteració de preus en subhastes públiques. El mes de maig es van fer escorcolls als ajuntaments de Tarragona, Viladecans, Palau-solità i Plegamans.

Des del 2007 un 93% dels diners públics que va cobrar el grup Inipro venien d'ajuntaments del PSC, segons Crític, i aquestes adjudicacions públiques haurien estat la principal font de creixement de l'empresa en els darrers anys. 48 dels 51 milions d'euros d'administracions públiques que va cobrar el grup durant aquest període corresponien a ajuntaments socialistes, la resta a ajuntaments d'altres colors polítics com CiU a Sant Cugat o Badalona en l'època del PP.

stats