Societat 03/11/2016

ERC es mostra oberta a "escoltar" CiU per bastir una alternativa a Colau però deixa "les sumes" per als convergents

Alfred Bosch diu que l'escenari d'un pacte amb C's i PP "ratlla l'absurditat", però que són els convergents els que hauran d'aclarir "si estan disposats a incloure'ls"

S. S.
2 min
Alfred Bosch: “Confio convèncer la CUP per entrar al govern, és positiu per a ells”

BarcelonaEl president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha avançat aquest dijous en roda de premsa que han acceptat reunir-se amb CiU "per escoltar quins són els seus plans". La data està fixada ja per a la setmana vinent. Bosch ha assenyalat que estan "disposats a parlar de Barcelona" i d'una possible alternativa a Colau, però que "les sumes i els pactes" els deixen per a CiU, que "són els que han pres la iniciativa".

Bosch ha assegurat que les 3 condicions dels republicans per parlar amb altres grups polítics sobre possibles majories alternatives són "igualtat i progrés social, una bona gestió i lleialtat institucional al procés". En aquest sentit, ha assegurat que l'escenari d'un hipotètic suport d'ERC a un pacte que inclogui PP i Ciutadans "ratlla l'absurditat". "Caldria preguntar a Convergència i Unió si estan disposats a buscar una majoria alternativa que inclogui C's i el PP. Són ells a qui correspon aclarir-ho", ha sentenciat.

El portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha comparegut uns minuts abans que Bosch per explicar en quin estat es troben les converses per intentar bastir una alternativa al govern de BComú, després que la setmana passada els convergents sumessin els suports necessaris per reprovar la gestió de l'alcaldessa, Ada Colau. Forn ha explicat que, tal com va avançar ahir l'ARA, ERC serà el primer grup amb qui iniciaran converses per bastir una possible alternativa, però que no es tanquen a descartar cap grup, ni tan sols el PSC, actualment al govern. Forn ha destacat que tenen molts punts en comú amb els socialistes, "un partit amb cultura de govern" i amb qui els convergents "es podrien sentir còmodes".

Forn reconeix que bastir una alternativa serà difícil

El portaveu de CiU ha reconegut que les dificultats aritmètiques faran difícil bastir una alternativa al govern de Colau, i s'ha obert a la possibilitat que tot acabi centrant-se a "arribar a acords" amb altres partits sobre grans qüestions de la ciutat per forçar el govern a fer un gir en les seves polítiques. Amb tot, Forn assegura que no descarta cap escenari i que, de moment, a falta de fixar les reunions, "tots els grups s'han mostrat disposats" a asseure's amb ells. El portaveu de CiU tampoc ha descartat cedir l'alcaldia en un eventual pacte alternatiu, tot i que ha dit que era una "opinió personal", que aquesta opció "no s'havia plantejat" i que "encara s'hauria de veure en les converses amb els grups".

stats