Societat 03/11/2016

Collboni trenca el silenci: "El PSC té paraula, i l'alternativa a Colau és el bloqueig i una coalició impossible"

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona demana deixar enrere les especulacions i els intents de "sumar peres i patates"

S. S.
2 min
L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha congelat les negociacions amb CiU.

BarcelonaEl president del grup municipal del PSC i soci d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per posar fi a les especulacions sobre una possible moció de censura al projecte de l'actual govern, després que la setmana passada CiU sumés els acords suficients per reprovar la gestió de l'alcaldessa i la seva "política de gestos". Collboni ha defensat que el PSC segueixi donant suport a BComú, i ha demanat deixar enrere les elucubracions i els intents de "sumar peres i patates"."L'alternativa a Colau és el bloqueig i una coalició impossible. El PSC té paraula, i no és el moment d'operacions de despatxos. És el moment del diàleg, de treballar per la ciutat i de resoldre els problemes dels barcelonins", ha assenyalat el líder dels socialistes.

Collboni ha defensat que, tot i que l'oposició manifesti la seva desconfiança envers el govern de Colau, els ciutadans, les administracions i els inversors internacionals són d'un altre parer. "El govern de Barcelona funciona", ha sentenciat. Així mateix ha reconegut que en algunes ocasions l'executiu hauria d'haver debatut més amb l'oposició, i ha afirmat que són "conscients que el govern ha de redoblar el diàleg amb l'oposició". És per això que Collboni s'ha mostrat obert a seure amb qualsevol grup per dialogar, i ha avançat que ell marcarà tres eixos principals a treballar: el model turístic, les terrasses i la precarietat laboral a la ciutat. "Fem una crida a deixar de banda les especulacions i sortir a buscar solucions", ha conclòs.

ERC i CiU, en converses

Aquest matí han sigut els grups de CiU i ERC els que han comparegut per explicar l'estat de les converses per intentar conformar una majoria alternativa al govern de BComú. El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha reconegut que les dificultats aritmètiques faran difícil bastir una alternativa al govern de Colau i s'ha obert a la possibilitat que tot acabi centrant-se a "arribar a acords" amb altres partits sobre grans qüestions de la ciutat per forçar el govern a fer un gir en les seves polítiques. ERC, per la seva banda, s'ha mostrat oberta a "escoltar" CiU per bastir una alternativa a Colau però deixa "les sumes" per als convergents.

stats