Societat 13/11/2017

El comissari Miquel Esquius, nou número dos dels Mossos d'Esquadra

Ferran López fa moviments de peces a la cúpula del cos després d'haver sigut designat nou cap

Efe
2 min
Miquel Esquius, a la dreta de la foto, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit

BarcelonaEl comissari Miquel Esquius ha sigut nomenat aquest dilluns nou número dos dels Mossos d'Esquadra, i ocupa la vacant que va deixar Ferran López al capdavant de la comissaria superior de coordinació territorial quan va ser designat nou cap de la policia catalana en substitució del major Josep Lluís Trapero. Segons ha avançat la Cadena Ser, Esquius, fins ara al capdavant de la comissaria general de mobilitat, serà un dels dos números dos que tenen els Mossos, juntament amb Joan Carles Molinero, cap de la comissaria superior de coordinació central.

Esquius ocuparà la vacant que va deixar a la comissaria superior de coordinació territorial el nou cap dels Mossos, el comissari Ferran López, quan el passat 28 d'octubre va ser elegit per substituir el major Trapero, que va ser cessat pel ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En aquest moviment de peces a la cúpula del cos, López ha nomenat sotscap a la comissaria superior de coordinació territorial l'intendent Josep Lluís Rossell i ha situat el comissari Joan Figuera -fins ara responsable de l'àrea d'antiavalots- com a cap de la sala central de comandament.

Al capdavant de la comissaria general de recursos operatius, que gestiona els antiavalots, López ha situat el fins ara sotscap, Daniel Pérez, mentre que l'intendent Vicenç Gasulla ha sigut nomenat nou cap de la comissaria general de mobilitat, i l'inspector Andreu González, de la divisió de trànsit. Els canvis acordats aquest dilluns per López arriben abans que aquest dimarts se celebri la primera reunió del Consell de la Policia -òrgan consultiu en matèria de seguretat a Catalunya- després de la destitució de Trapero. A la reunió del Consell de la Policia està previst, en l'ordre del dia, analitzar "l'excepcionalitat de la situació actual" i el paper dels Mossos després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El govern espanyol va destituir tot el govern català i, després de cessar el conseller d'Interior, el secretari general, el director dels Mossos i el major Trapero, va prendre el control de la policia catalana a través del secretari tècnic del ministeri d'Interior, Juan Antonio Puigserver.

stats