Societat 26/06/2018

El conseller d'Interior promet als Mossos que aviat tindran un nou cap

Miquel Buch intenta rebaixar la tensió al cos en un discurs davant de prop de 300 comandaments

Enric Borràs
2 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una fotografia d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, ha promès avui als Mossos d'Esquadra que aviat tindran nou cap. El cos continua orfe de líder des que Buch va acceptar la renúncia del comissari Ferran López, ara fa 12 dies. "Òbviament vostès tindran un cap, i serà un mosso", ha dit en el discurs davant de prop de 300 comandaments de la policia catalana que aquest dimarts ha fet al complex central d'Egara, a Sabadell. En el primer parlament davant dels principals responsables de la policia, el conseller els ha volgut mostrar el seu suport i ha intentat apaivagar la tensió que s'ha acumulat des del seu nomenament.

Al discurs, que ha durat menys de mitja hora, segons fonts que hi han tingut accés, el conseller ha volgut posar en valor la feina dels policies, donar-los suport i assegurar-los que els estalviarà la pressió política a què han sigut sotmesos des de l'1 d'octubre. "Vostès han de fer de policies i jo he de fer de polític", els ha dit, segons les mateixes fonts. Ha admès que, amb el 155, han viscut el "pitjor moment" per a la democràcia i per al país, però ha afegit que els Mossos ho havien afrontat amb "molta solvència" i s'ha mostrat agraït per la feina feta pels membres del cos i, especialment, pel comissari Ferran López. Ha recordat el bon paper de la policia arran dels atemptats del 17-A i que l'1-O havien sigut el centre de totes les mirades.

Buch ha reconegut que els Mossos havien patit una situació injusta i ha afegit que encara viuran una etapa difícil mentre no hi hagi diàleg entre els governs català i espanyol. Tot i això ha afegit que calia refer les relacions amb la fiscalia i els jutges, i que treballarà perquè se'ls reconegui aquí i a escala internacional. El conseller també ha dit que dialogarà amb els comandaments del cos i, encara que després del discurs no s'ha obert cap torn de preguntes, ha assegurat que obrirà una ronda de visites al territori per parlar amb els responsables de les comissaries. A més, ha admès que el cos ha de créixer i s'ha compromès a planificar la convocatòria de noves promocions.

stats