Societat 17/11/2016

El Constitucional admet a tràmit el recurs del Govern contra les revàlides

Dóna vint dies a l'Estat perquè presenti les seves al·legacions

Ara
1 min
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, aquest dimarts al Congrés. EFE

BarcelonaEl Tribunal Constitucional estudiarà les revàlides a l'ESO i el batxillerat. El tribunal de garanties ha admès a tràmit el requeriment d'incompetència que va presentar el Govern fa uns mesos. La Generalitat es queixava que l'Estat estava vulnerant les seves competències en matèria educativa.

El Constitucional no entra encara en el fons de la qüestió. Es limita a donar tràmit a la petició del Govern i dóna un termini de 20 dies a l'Estat perquè presenti al·legacions i envii documentació. Després debatrà la seva posició i dictarà sentència.

El Congrés, a iniciativa del PSOE i amb només el vot en contra del PP, va posar aquest dimarts la primera pedra per suspendre les revàlides de la Lomce. Un gest, però, que tindrà pocs efectes pràctics. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja es va comprometre en el debat d’investidura a eliminar l’efecte acadèmic d’aquests exàmens a final de l’ESO i segon de batxillerat. I el ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va anunciar dimarts que tenen la intenció de fer-ho a través d’un reial decret per no haver-se d’esperar a la tramitació de la proposició de llei presentada pel PSOE.

El Govern sempre havia subratllat que la imposició de les revàlides, que a Catalunya no s'apliquen, vulnerava les seves competències en matèria educativa perquè el nou decret de l'Estat regula de manera massa detallada la prova. Consideren que l'executiu central s'hauria de limitar a posar-ne les bases i que les autonomies han de poder-les desenvolupar.

stats