Societat 20/11/2014

Miguel Pajares i Manuel García Viejo, els dos primers missioners repatriats de l'Àfrica

Pajares es va contagiar a Libèria i va morir el dia 12, i García Viejo ho va fer a Sierra Leone, i va morir el 25 d'agost. Els dos eren membres de l'Orde de Sant Joan de Déu. L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero es va contagiar després de tractar-los als dos a l'hospital Carlos II de Madrid

Ara
2 min
ESTABLE PERÒ DESORIENTAT 
 L’Airbus A310 de l’exèrcit espanyol va aterrar ahir a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) a les 8.10 h del matí després de gairebé sis hores de vol des de Monròvia, la capital de Libèria. El pare Miguel Pajares va arribar “una mica desorientat” però estable. Una comitiva de 15 vehicles va escortar els dos religiosos fins a l’Hospital Carlos III de Madrid.

BarcelonaEl cap de la cooperant navarresa de Metges Sense Fronteres podria ser el tercer cas d'un espanyol infectat d'Ebola a l'Àfrica occidental, si es confirma la seva infecció.

El primer contagi d'Ebola fora de l'Àfrica de tota la història, el de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, va ser a Madrid, a l'hospital Carlos III, per haver estat en contacte amb el segon missioner repatriat, Manuel García Viejo.

L'Ebola va començar a ser notícia a l'Estat espanyol quan el govern central va decidir repatriar al missioner Miguel Pajares, que s'havia infectat a l'hospital que l'Orde de Sant Joan de Déu té a Monròvia, la capital de Libèria. La seva repatriació, retransmesa en directe per la televisió, no va poder salvar-li la vida.

Imatge extreta d’un vídeo de Miguel Pajares, facilitada per la Fundación Juan Ciudad.

Tampoc es va salvar el segon missioner el segon , Manuel García Viejo, també de l'orde de Sant Joan de Déu, tot i que ell treballava a l'hospital que tenien a la ciutat de Lunsar, a Sierra Leone.

Manuel García Viejo, de 69 anys, dirigeix l’Hospital Sant Joan de Déu a la població de Lunsar (Sierra Leone).

Teresa Romero va atendre als dos missioners a l'hospital, i es va contagiar amb el segon, García Viejo, que va morir pocs dies després. L'auxiliar d'infermeria sí que es va acabar curant.

Espanya no és l'únic país que ha decidit repatriar a ciutadans seus infectats d'Ebola, i en la majoria de caso.

stats