Societat 13/07/2020

L'Hospitalet eleva a 300 els positius de covid, sobretot de gent jove

La ciutat suspèn les activitats d'esport col·lectiu i recomana evitar l'interior dels bars

M.o.
3 min
El barri de la Torrassa

BarcelonaLa xifra de positius de coronavirus a l'Hospitalet de Llobregat és molt més alta del que s'havia dit: el còmput actual és de 300 casos i no de 30 o 107. Així ho ha detallat aquest dilluns al migdia l'alcaldessa del municipi, Núria Marín, que no ha entrat a valorar el ball de xifres de Salut, i ha informat que els contagis, que es concentren més a la zona nord, tenen un origen divers: n'hi ha de provinents, per exemple, del Club de Polo de Barcelona, d'un vol internacional en què un positiu va contagiar 11 persones o d'una residència de gent gran del barri de la Torrassa. L'alcaldessa ha apuntat que, a diferència del que va passar al març, el gruix de contagis són ara entre gent jove -d'entre 20 i poc més de 50 anys- i ha fet una crida al conjunt de la població metropolitana a extremar les mesures de prevenció per contenir l'avenç del virus.

Marín s'ha reunit aquest matí amb representants de Salut i ha demanat accions com fer més proves PCR o destinar més mitjans per fer el seguiment de casos. Les dues administracions han decidit posar en marxa un comitè de crisi que es reunirà diàriament per fer el seguiment de l'epidèmia. L'alcaldessa ha remarcat que de manera preventiva s'està treballant en un mòdul per a pacients amb covid a l'Hospital de Bellvitge i ha demanat reforçar ja l'atenció primària, amb l'ampliació dels horaris del centres, per controlar el brot.

Una situació "difícil"

"No som una illa al mar, formem part d'una realitat metropolitana i si l'evolució de l'Hospitalet és positiva això afecta positivament les ciutats de l'entorn", ha remarcat Marín, que ha assegurat que la situació actual és "difícil" i que cal un "toc d'atenció" a la ciutadania de l'Hospitalet i de tot l'entorn metropolità per evitar el creixement exponencial de contagis. En la reunió d'aquest matí, ja ha plantejat mesures com reforçar tot el que té a veure amb el seguiment del virus al municipi. Aquesta tarda la ciutat farà un ban amb les recomanacions i les mesures de seguretat, com evitar les trobades més enllà de les unitats familiars.

S'ha decidit, també, tancar les petanques, demanar als centres religiosos que extremin les mesures i anul·lar tot el que té a veure amb els esports col·lectius. -la pràctica individual d'esport no queda afectada L'alcaldessa ha recomanat l'ús preferent dels espais exteriors de bars i restaurants i ha fet una crida a prendre mesures als mercats i als comerços. Aquestes actuacions se sumen a la decisió presa ahir de tancar les instal·lacions esportives a l'aire lliure i de reforçar els controls a l'espai públic. A més, s'ha fet una desinfecció a l'entorn dels hospitals i centres de salut. El que no s'altera són les escoles bressol municipals i els casals d'estiu, que es mantenen amb la recomanació d'extremar les mesures de seguretat.

"Sabem que els casos s'han multiplicat per molt des de la setmana passada i és evident que alguna cosa passa i que s'ha produït algun focus que com a Ajuntament no sabem d'on prové", havia avançat ja al matí l'alcaldessa en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual s'ha mostrat preocupada per no tenir no tenir ben traçats els positius. "El virus no fa vacances, el covid existeix i es trasllada d'una manera que pot ser important", ha destacat.

stats